Városlista
2021. július 29, csütörtök - Márta

Hírek

2021. Július 20. 09:32, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Szexuálisan bántalmazta nevelt gyermekét a vádlott az egyik Veszprém megyei faluban

Szexuálisan bántalmazta nevelt gyermekét a vádlott az egyik Veszprém megyei faluban

A Veszprém Megyei Főügyészség a szexuális erőszak súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat azzal a 32 éves férfival szemben, aki az egyik Veszprém megyei faluban a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére követett el szexuális erőszakot.

A vádirat szerint a nevelőapaként a serdülőkorú lány hozzátartozójának minősülő férfi 2020 októberében, két esetben, mindkétszer ittas állapotban követte el cselekményét a COVID-19 járvány miatt tanulmányait távoktatásban folytató, s ezért otthon tartózkodó gyermekhez.

A vádlott alkalmi munkákat vállalt, így amikor nem dolgozott, a lakásban tartózkodott, míg házastársa a rendszeres munkavégzése miatt eljárt otthonról. A férfi ezt a helyzetet használta ki, amikor először október elején ittasan bement nevelt lányának szobájába, s meg nem engedett módon közeledett hozzá. Cselekményével a sértett könyörgésére felhagyott, s kiment a szobából, mintegy tíz nappal később azonban meg akarta ismételni tettét, melynek ez alkalommal a lány kérése ellenére csak az anya váratlan hazaérkezése vetett véget.

A sértett a családi viszály elkerülése érdekében, korábban nem mert édesanyjának beszámolni a történtekről, aki azonban a második esetnél tetten ért házastársát felelősségre vonta, és elküldte az otthonukból.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, ezen túl a közügyektől és minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltását indítványozta a férfinak, melynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne. A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség a szabadságvesztés tartamát illetően arra tett indítványt, hogy a Veszprémi Törvényszék a vádlottat 11 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 08:31, kedd | Helyi

Halálos motorbaleset történt Celldömölkön

A 8432-es utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a rendőrök a forgalmat Celldömölk belterületén elterelik.

2021. Július 26. 09:17, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, majd az őt igazoltató rendőrt szidalmazta

A Pápai Járási Ügyészség ittas vezetés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 62 éves férfival szemben, aki miután gépkocsiját ittasan vezette, még szidalmazta is a vele szemben intézkedő rendőröket.

2021. Július 26. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenes lesz a belépés a Perutz mérkőzéseire

A klub vezetőségének döntése értelmében a 2021/2022-es szezonban a Perutz összes hazai mérkőzésére ingyenes lesz a belépés.

2021. Július 26. 08:20, hétfő | Helyi

Testvére adatait adta meg a rendőröknek

A Pápai Járási Ügyészség kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja azt a 38 éves nőt, aki két esetben is a sajátja helyett testvére adatait adta meg a rendőröknek.