Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2021. Július 20. 09:32, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Szexuálisan bántalmazta nevelt gyermekét a vádlott az egyik Veszprém megyei faluban

Szexuálisan bántalmazta nevelt gyermekét a vádlott az egyik Veszprém megyei faluban

A Veszprém Megyei Főügyészség a szexuális erőszak súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat azzal a 32 éves férfival szemben, aki az egyik Veszprém megyei faluban a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére követett el szexuális erőszakot.

A vádirat szerint a nevelőapaként a serdülőkorú lány hozzátartozójának minősülő férfi 2020 októberében, két esetben, mindkétszer ittas állapotban követte el cselekményét a COVID-19 járvány miatt tanulmányait távoktatásban folytató, s ezért otthon tartózkodó gyermekhez.

A vádlott alkalmi munkákat vállalt, így amikor nem dolgozott, a lakásban tartózkodott, míg házastársa a rendszeres munkavégzése miatt eljárt otthonról. A férfi ezt a helyzetet használta ki, amikor először október elején ittasan bement nevelt lányának szobájába, s meg nem engedett módon közeledett hozzá. Cselekményével a sértett könyörgésére felhagyott, s kiment a szobából, mintegy tíz nappal később azonban meg akarta ismételni tettét, melynek ez alkalommal a lány kérése ellenére csak az anya váratlan hazaérkezése vetett véget.

A sértett a családi viszály elkerülése érdekében, korábban nem mert édesanyjának beszámolni a történtekről, aki azonban a második esetnél tetten ért házastársát felelősségre vonta, és elküldte az otthonukból.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, ezen túl a közügyektől és minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltását indítványozta a férfinak, melynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne. A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség a szabadságvesztés tartamát illetően arra tett indítványt, hogy a Veszprémi Törvényszék a vádlottat 11 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:04, péntek | Helyi

Három hétre lezárják a Dózsa György utcát

A teljes útzár az Aradi és a Szalmavári utcák közötti szakaszt érinti.

2022. Június 24. 09:08, péntek | Helyi

Mutatjuk, mire figyeljen, ha a veszélyhelyzet alatt járt le az autó műszakija

Június 30-ig érvényesek az okmányok, sokan csak most kapnak észbe.

2022. Június 23. 13:09, csütörtök | Helyi

Prevenció és toborzás a Tisza utcai rendőrségi irodában

A pápai rendőrök prevenciós tanácsokkal, kiadványokkal, kerékpár-regisztrációval és toborzási tájékoztatóval települnek ki.