Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. Július 20. 09:32, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Szexuálisan bántalmazta nevelt gyermekét a vádlott az egyik Veszprém megyei faluban

Szexuálisan bántalmazta nevelt gyermekét a vádlott az egyik Veszprém megyei faluban

A Veszprém Megyei Főügyészség a szexuális erőszak súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat azzal a 32 éves férfival szemben, aki az egyik Veszprém megyei faluban a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére követett el szexuális erőszakot.

A vádirat szerint a nevelőapaként a serdülőkorú lány hozzátartozójának minősülő férfi 2020 októberében, két esetben, mindkétszer ittas állapotban követte el cselekményét a COVID-19 járvány miatt tanulmányait távoktatásban folytató, s ezért otthon tartózkodó gyermekhez.

A vádlott alkalmi munkákat vállalt, így amikor nem dolgozott, a lakásban tartózkodott, míg házastársa a rendszeres munkavégzése miatt eljárt otthonról. A férfi ezt a helyzetet használta ki, amikor először október elején ittasan bement nevelt lányának szobájába, s meg nem engedett módon közeledett hozzá. Cselekményével a sértett könyörgésére felhagyott, s kiment a szobából, mintegy tíz nappal később azonban meg akarta ismételni tettét, melynek ez alkalommal a lány kérése ellenére csak az anya váratlan hazaérkezése vetett véget.

A sértett a családi viszály elkerülése érdekében, korábban nem mert édesanyjának beszámolni a történtekről, aki azonban a második esetnél tetten ért házastársát felelősségre vonta, és elküldte az otthonukból.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, ezen túl a közügyektől és minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltását indítványozta a férfinak, melynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne. A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség a szabadságvesztés tartamát illetően arra tett indítványt, hogy a Veszprémi Törvényszék a vádlottat 11 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 17:35, vasárnap | Helyi

Emberhátrányban nyert Sopronban a Perutz!

75 percet játszott emberhátrányban a hősiesen küldő pápai együttes, amely újabb győzelmének köszönhetően az NB III Nyugati csoportjának ötödik helyén zárta az őszt.

2021. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Elhunyt Katona György

A festőművész, művésztanár 61 éves volt.

2021. December 03. 13:15, péntek | Helyi

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

2021. December 03. 13:13, péntek | Helyi

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi