Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Június 17. 14:16, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást?

Szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást?

Ez volt a címe a Szólj be a papnak! - elnevezésű beszélgetéssorozat negyedik pápai részének, melyen arra keresték a választ, hogy mi az oka annak, hogy Pápán egyes fórumokon komoly viták zajlanak a városról.

A szombat esti rendezvényen Boncz Zoltán baptista, Márkus Mihály református, Szabó Ferenc evangélikus, valamint Szíjártó László római katolikus lelkipásztorral beszélgethetett a szép számban összegyűlt közönség, a Pannonia Reformata Kávézó Ó-teraszán.

A beszélgetés moderátora, Böröczky Attila elmondta, az alkalom témáját egy facebook csoport, a Szeretjük Pápát! adta, amelyet nagyra becsül, hiszen a város értékeire hívja fel a figyelmet. A csoport népes taglétszámmal bír, ami azt mutatja, hogy a pápaiak szeretik a városukat, mégis még ezen a felületen is előfordulnak komoly nézeteltérések, a közösségi média más felületein pedig helyenként kimondottan durva "kommentháborúk dúlnak". Innen tehát a cím és a téma, vagyis, hogy szeretjük Pápát, egymást viszont nem szeretjük? Mi lehet az oka annak, hogy az emberekben ilyen mértékű indulatok gyűltek össze, amelyeket aztán a közösségi média felületein adnak ki magukból. Mi lehet a megoldás, egyáltalán érdemes-e hozzászólni, megpróbálni jobb belátásra bírni azokat, akik a legpozitívabb hírekben is találnak kivetni valót.

Nos, aki a megoldást várta, annak természetesen csalódnia kellett, viszont talán minden résztvevő olyan útravalóval távozhatott, ami segítheti abban, hogy másként kezelje a konfliktusokat és megfelelőn reagáljon a nehéz helyzetekre. Az egészen bizonyos, hogy egy még szerethetőbb és élhetőbb városban akkor élhetünk, ha egy irányba haladunk és közösen építjük közösségeinket és otthonunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...