Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 09. 07:47, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Ma kezdődik a borfesztivál

Ma kezdődik a borfesztivál

Teljes nevén a Pápai Csülök Cicege és Borfesztivál, melyre idén is neves előadók kaptak meghívást. 15 borászat nedűit kóstolhatjuk, köztük egri és tokaji borokat.

- Külön öröm számukra, hogy néhány év kihagyás után ismét kóstolhatnak a pápaiak tokaji és egri borokat is. A borok mellett pálinkákból is bőséges lesz a választék, a már megszokott két pálinkaház kínálja különleges italait - mondta el Boros Katalin. Az Esterházy-kastélyt üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, az ételkínálat terén nem lesz nagy változás a tavalyihoz képest, a cicege és csülök mellett idén is gondoltak az édesszájúakra is a gasztronómiai kínálat összeállításakor. -Többféle feltéttel kínáljuk a cicegét az öt nap során, a hagyományos változat mellett lehet kérni tejföllel, tejföllel és sajttal, kolbásszal avagy akár baconnel is. A csülökételek készítésébe a Pápai Hús Kft. is bekapcsolódik, így ők is kínálnak majd kiváló minőségű termékeikből készült csülökételeket - adott ízelítőt Boros Katalin.

Szabadkai Verita a rendezvény programkínálatáról beszélt a tegnapi sajtótájékoztatón. A JMSZK igazgatója elmondta, teret kívántak adni a helyi és környékbeli amatőr tánccsoportok és énekkarok műsorainak, a néptánc és népzenei kultúra hagyományainak, ismert és kevésbé ismert könnyűzenei előadók fellépéseinek.

Ugyanakkor a programról ezúttal sem hiányoznak majd az országos ismertségnek örvendő fellépők sem: a péntek esti megnyitót követően a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép színpadra, szombaton a Ghymes együttes ad koncertet, vasárnap délután Gájer Bálint, este pedig Szabó Balázs Bandája lép fel. A kicsik szórakoztatásáról szombaton és vasárnap egy-egy gyermekelőadás gondoskodik, az Esterházy-kastélyban pedig szombaton és vasárnap LEGO és kézműves játszóházba várják az apróságokat. Ez utóbbiakért fizetni kell, egyébként a bornapok programjai ingyenesek.

A borfalu szerdától péntekig 16 órakor nyit, szombaton és vasárnap pedig 14 órától lehet kóstolni a finomabbnál finomabb borokat. A faházak mindaddig nem zárnak be, amíg szomas száj marad a kastély előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.