Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 17. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptember 1-ig elkészülnek a Huszár Óvoda felújításával

Szeptember 1-ig elkészülnek a Huszár Óvoda felújításával

Majd két hónapja dolgozik a kivitelező az épület belső tereinek megújításán. A közel 50 milliós kormányzati és önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás tanévkezdésre megvalósul.

A szakemberek elvégezték a nagyon rossz állapotú, korábban számos problémát okozó szennyvízhálózat cseréjét és részbeni kiváltását, nyílászárók cseréjét, válaszfalak áthelyezését, a tető szigetelését, valamint a vizes blokkok kialakítását és burkolását. A főbb munkálatok közül a festés, egyes burkolások, illetve a világítás korszerűsítése van hátra, de a terveknek megfelelően a kivitelező szeptember elsején elkészül, hogy a 3-i tanévkezdésre kitakarított és berendezett terek várják az apróságokat - tudtuk meg Cseke Attilától, a kivitelező Viaconstruct Kft. ügyvezetőjétől.

Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője elmondta, nemcsak felújításról, hanem bővítésről is beszélhetünk a beruházás kapcsán, hiszen egy új csoportszobát alakítanak ki, eddig raktározási célokra használt helyiségekből, továbbá az óvodák intézményvezetése is az épületbe költözik. Köszönetet mondott a szülőknek, hogy türelemmel kezelték, hogy más óvodákba kellett a gyeremekeiket vinniük a nyár folyamán. Hozzátette, dicséret jár az óvoda dolgozóinak is, hiszen egyes munkálatokban ők is részt vettek, bontási, vagy festési munkálatok során az előkészítésben. Az intézményvezetőtől megtudtuk, a kivitelezési munkálatok végeztével rohamtempóban látnak neki a takarításnak és a berendezkedésnek, ezért a többi városi óvodákból is érkeznek segítő kezek.

A munkálatokat Áldozó Tamás polgármester is megtekintette. Elmondta, fontos cél, hogy az óvodábank is jó körülmények legyenek és az épületeket hatékonyabban tudják működtetni. - Évről-évre egy picivel mindig többet tudunk költeni intézményeink felújítására, reméljük, hogy a jövőben is folytatódni fog ez a tendencia. A saját forrásból megvalósuló beruházások melett egyéb felújítási munkálatok is zajlanak, például a Napsugár Bölcsőde teljes körű felújítása, mely szintén jelentős mértékű előrelépést fog eredményezni - hangsúlyozta a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.