Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 06. 08:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptemberben kezdik meg a piac épületének bontását

Szeptemberben kezdik meg a piac épületének bontását

Mint ismeretes, a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 500 millió forintot nyert el a város a piac megújítására. A munkálatok idején a Fő tér ad majd otthont a vásároknak.

A szeptemberig hátralévő időben azonban a régi helyszínen újra a Városgondnokság üzemelteti a piacot, ahogyan az korábban is volt. Pápa Város Képviselőtestülete hozott döntést arról, hogy az üzemeltetési szerződést felbontja Nagy Jánossal és július 4-től ismételten a Városgondnokság végzi a piac üzemeltetését. A városi piac felügyeletét Bakó István döntése alapján Bolla Beatrix és Mórocz Gyula látja el. A társaság igazgatójától megtudtuk, nem lesznek nagy változások a piac működésében, sőt, a helypénzek csökkentek a mai, első piac naptól, annak érdekében, hogy a régi árusokat megtartsák, illetve újakat tudjanak megnyerni.Napi jegyek lesznek a fedett helyen és a fedetlenen is külön. A kőpados részen métere 300 Ft lesz, havi jeggyel 250 Ft. A fedetlen területen 600 Ft lesz majd. A megváltott terület 4 méter mélységében használható. Egy komoly változásra azonban számítani kell - tette hozzá az igazgató, méghozzá arra, hogy a használtcikk árusítást nem engedélyezi a régi-új üzemeltető, ennek megfelelően szombaton nem is lesz nyitva a piac. Hétfőn, szerdán és vasárnap az őstermelői igazolvánnyal rendelkezők, kizárólag a saját maguk által termelt zöldséget, gyümölcsöt és virágot térítésmenetesen árulhatják a piac nyitva tartása alatt - mondta el Bakó István.

Unger Tamás alpolgármester a piac rekonstrukciójáról szólt. Mint mondta, a város TOP-os pályázata 500 millió forintot nyert, a helyi gazdaság fejlesztése címmel. Ezt az összeget 220 millió forint saját erővel egészítik ki, mely összegből a piac teljes környezete megújul, gyakorlatilag egy új piac teret építenek vásárcsarnokkal, nyílt elárusító térrel és parkolóval. A munkálatok előrehaladtával kapcsolatban elhangzott, augusztus 1-jéig elkészítika kiviteli terveket és a tervezői költségvetést, a jelenlegi, meglehetősen leromlott állapotú piac épület bontása pedig szeptember elséjén kezdődhet meg. Az építkezés a tervek szerint november elsején kezdődhet meg és a kivitelezésnek 2019. május 31-ig kell befejeződnie. - A piacot egy térként kezeljük, s igyekeztünk a meglévő városrendezési tervbe is beilleszkedni. Olyan tervet fogunk bemutatni, ami szervesen illeszkedik a piac körüli terekhez, a buszpályaudvarhoz, a zöld felületekhez. Olyan második tér rekonstrukciót is tartalmaz, ami a piactérrel kiegészítve egy második főtere lehet majd a városnak - fogalmazott Unger Tamás.

Az építkezés idején, mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Fő tér ad majd helyet a piacnak, egy egyésges képet kialakítva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.