Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 23. 20:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptember 3-án már a Fő téren piacozhatunk

Szeptember 3-án már a Fő téren piacozhatunk

Érkeznek azok az új árusító kocsik, amelyekről a piaci árusok kínálhatják portékájukat, egységes képet alkotva. A ruhát árusítók októberben költöznek a Fő térre, ők az önkormányzat által készített sátrakból fognak árusítan

Szeptemberben kezdetét veszi a régi piac csarnok bontása, ezért a terveknek megfelelően, ideiglenesen a város főterére költözik a vásár. Áldozó Tamás polgármester bízik abban, hogy jó helyen lesz a piac a Fő téren, azon a helyszínen, ahol korábban is tartottak vásárokat, ezt a korabeli hangulatot kívánják feleleveníteni. - Az érdeklődés nagy, folyamatosan jelzik igényeiket a kereskedők. Azt hiszen, hogy azok, akik szkeptikusak és eleve reménytelennek látják ezt az egész vállalkozást, azok is megbékélnek majd a helyzettel és be fogják látni, hogy az üzletnek mennie kell tovább - mondta a polgármester hozzátéve, Fő tér minden olyan közlekedési infrastruktúrával rendelkezik, amivel a piac jelenlegi területe rendelkezik, ezért a megközelíthetősége nem okozhat problémát. A városvezető hangsúlyozta, nem kell tartani attól, hogy a piac miatt rendetlenség alakulna ki a Fő téren, hiszen egyrészt az árusoktól elvárják, hogy rendezett körülményeket hagyjanak maguk után, továbbá a Városgondnokság munkatársai is ügyelni fognak a tisztaságra.

Bakó István, a piacot üzemeltető Városgondnokság igazgatója elmondta, a héten megérkezik valamennyi árusító kocsi, így összesen 45 darab áll majd az árusok rendelkezésére. - Két ütemben zajlik a piac átköltöztetése, szeptember 3-án a zöldség és gyümölcs árusok érkeznek a Fő térre, a ruha árusok pedig egy hónappal később. Egyeztetünk az árusokkal, mintegy 50 sátorra érkezett eddig igény. Készülnek a vázlatrajzok, annyi bizonyos, hogy 3x3 méteresek lesznek és egymásba fűzhetőek - mondta el az igazgató.

A Pedagógus Művelődési Ház udvarán kerülnek elhelyezésre a kocsik, innen fogják kitolni az árusok a térre. A Városgondnokság munkatársai segítséget nyújtanak a kocsik és a sátrak elhelyezésében és felállításában. A kipakolás és a visszapakolás idejére hajthatnak csak be autóikkal a Fő térre az árusok, a vásár idején a számukra kijelölt parkolóban kell hagyniuk járműveiket - tudtuk meg.

Címkék: fő tér, piac, vásár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.