Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2021. Január 15. 09:06, péntek | Belföld
Forrás: Origo.hu

Szemtanúk látták, ahogy egy gyerek próbált kimászni az égő autóból a győri balesetnél

Szemtanúk látták, ahogy egy gyerek próbált kimászni az égő autóból a győri balesetnél

Többen próbáltak segíteni annak a négy embernek, akik csütörtökön halálos balesetet szenvedtek Győr közelében.

Szemtanúk szerint autójuk akkora erővel csapódott egy teherautónak, hogy az ütközés az út szélére repítette őket, majd szinte azonnal kigyulladt. Az utasok nem tudtak időben kiemenkülni - írja az Origo.hu.

"A teherautót vezető férfi egyből kipattant és porral oltóval rohant a roncshoz. Mások is megálltak, vagy tucatnyi ember sietett a bajbajutottak megsegítésére" – mondta a Blikknek egy szemtanú, aki szerint három felnőtt és egy gyerek ült az autóban. Szerinte a gyerek még életben lehetett, próbált kijutni az eldeformálódott kocsiból.

Hiába érkezett segítség, a négy utasnak nem volt lehetősége kimászni a lángoló autóból. A rendőrség azt közölte: egy győri család volt az áldozat, a negyvenes szülők, egy 18 éves lány és egy kisgyerek ült a kocsiban.

A körülmények egyelőre tisztázatlanok, de állítólag az ütközés előtt a Matizt nagy tempóval megelőzte egy másik autó. Az nem derült ki, hogy ez a kocsi megállt-e segíteni, avagy keresik-e a tulajdonosát.

"Én akkor értem a helyszínre, mire eloltották a kocsit. Füst terjengett és egy halott feküdt az úton. Nagyon megrázó volt" - mondta egy férfi. A teherautót vezető férfi felesége drámai vallomást tett.

„A férjem vezette a kamiont, és higgyék el, hogy mindent megtett.
Oltották a tüzet, azokkal a kollégákkal és sofőrökkel együtt, akik megálltak segíteni. Ne bántsák őket. Anélkül is elég nehéz ez.
Őszinte részvétem a hozzátartozóknak. Borzasztóan sajnálom" – írta.

Címkék: baleset, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 17:50, csütörtök | Belföld

Országos tisztifőorvos: minden eszközzel le kell törni a járvány harmadik hullámát

Minden eszközzel le kell törni a járvány nagyon dinamikusan emelkedő harmadik hullámát, a kormányzati szigorítások szükségszerűek voltak - mondta Müller Cecília az operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

2021. Március 04. 17:45, csütörtök | Belföld

Elkezdődött az oltási értesítő sms-ek kiküldése

Elkezdődött a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcina hétvégi beadásáról értesítő sms-ek kiküldése - értesült az MTI csütörtökön.

2021. Március 04. 17:09, csütörtök | Belföld

Nem lassult a költekezési kedv

Az idén januárban nominálisan csaknem 940 milliárd forintot költött el a lakosság a kiskereskedelmi üzletekben, hasonlóan az egy évvel korábbi értékhez, ami azt mutatja, hogy a költekezési kedv nem lassult

2021. Március 04. 15:03, csütörtök | Belföld

A vállalatok 38 százaléka tervez idén létszámbővítést

Magyarországon a közepes és nagyvállalatok 38 százaléka tervez idén létszámbővítést, például IT-szakemberek, fizikai dolgozók és a gyártás területén dolgozó alkalmazottak felvételét tervezik