Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Április 02. 04:00, szombat | Bulvár
Forrás: Trebitsch Péter, az MTI tudósítója jelenti:

Százezrekért rendelt jegyeket a sanghaji Disneylandbe apja mobilján egy kínai kisfiú

Százezrekért rendelt jegyeket a sanghaji Disneylandbe apja mobilján egy kínai kisfiú

Apja telefonjával vásárolt 20 jegyet több mint 400 ezer forint értékű jüanért egy hétéves kínai kisfiú a hamarosan megnyíló sanghaji Disneylandbe - számolt be a helyi média pénteken.

Az apa, aki tehetős üzletember, a lapnak elmondta, váratlanul érte a közel 10 ezer jüanos számla, ám nem büntette meg a kisfiút. A családfő amellett, hogy vállalta a számla kiegyenlítését, szeretne a többi gyerek szüleinek is jegyet venni, hogy elkísérhessék a kicsiket.

Az online fizetéshez a kisfiúnak bonyolult lépéseket kellett követnie, közben apja személyes adatait is meg kellett adnia.

A férfi a számla másolatát közzétette az interneten azzal a kísérő szöveggel, hogy nagyon boldogok, "amiért a gyerek megtanulja, milyen (jó érzés) megosztani dolgokat másokkal".

Az internezők közül sokan felháborodtak, az apát kivagyisággal, gazdagsága fitogtatásával vádolták.

A kínai szárazföld első Disney-parkjának júniusi megnyitását hatalmas várakozás előzi meg. Miután e héten megkezdték a jegyek értékesítését, az első napra az első 5 percben elkelt valamennyi belépő.

Egy hétvégi jegy ára 499 jüan (21 ezer forint), de az óriási kereslet miatt az üzérek ennek nyolcszorosáért is kínálnak belépőt az interneten.

A Shanghai Disney Resort építkezései 2011-ben kezdtek. Beruházói és üzemeltetői a gigászi szórakoztató komplexumba évente 10 millió látogatót várnak, más becslések szerint akár 16 millióan is felkereshetik a parkot.

Címkék: disneyland, jegy, mobil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára