Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 22. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Száz liter fáradt olajat öntöttek Egerben egy árokba

Száz liter fáradt olajat öntöttek Egerben egy árokba

Környezet veszélyeztetése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen Egerben, miután csütörtökön a Vécsey-völgy ipartelepen száz liternyi fáradt olajat öntöttek a csapadékvíz-elvezető árokba

- közölte a megyeszékhely önkormányzatának médiareferense az MTI-vel. Zentai László elmondta: a hatóságok és az önkormányzat szakemberei gyors beavatkozásának köszönhetően a szennyező anyag nem került a csapadékvíz-elvezető rendszerbe; a beavatkozást a Városgondozás Eger Kft. segítette. A szennyezés azonnali, de csak szakaszos veszélyt jelentett, továbbterjedését rövid időn belül sikerült megakadályozni. A becsült kár mintegy 350 ezer forint.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a 112-es segélyhívón kapták a bejelentést, és a katasztrófavédelem mobil laborja vonult a helyszínre. Nagy Csaba közölte: értesítették a megyei kormányhivatal környezetvédelmi hatóságát, illetve a városi rendőrkapitányságot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére