Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Október 22. 16:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Szánalmas örökösei vagyunk 56-nak!

Szánalmas örökösei vagyunk 56-nak!

Az 1956-os forradalomra emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete Pápán, a Kiss Zoltán emléktáblánál.

Az eseményen pápai jobbikosokon kívül beszédet mondott Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és dr. Kiss Balázs, a mártírhalált halt Kiss Zoltán fia.

Orbán Imre, a párt pápai elnöke a megemlékezés kezdetén elmondta, szerinte a magyar politika elárulta ötvenhat szellemét és azt a függetlenségi eszmét, amelyért a vérüket adták eleink. - A magyar nemzetet felszámolták, a magyar nép birka módjára hallgat - mondta. A politikus szerint ki kell lépni az Európai Unióból, a halól uniójából! - A jelszó ma az, hogy a magyar föld a magyaroké és Magyarország a magyaroké - fogalmazott Orbán Imre.

Erőss Bulcsú beszédében felelevenítette az 1956-os eseményeket, majd hozzátátte, szerinte a mai feladat az, hogy továbbvigyük az 56-ban meggyújtott lángot és befejezzük az akkor elkezdetteket.

A szavalatokkal színesített megemlékezésen Ferenczi Gábor is a forradalom mai üzeneteit taglalta. Szerinte a forradalmat megelőző diktatórikus helyzet - ugyan nem nyílt diktatúraként - de ma is fellelhető. - Az 1990-es hazudott rendszerváltás óta egymást váltó kormányok mindegyike védelmébe vette a kommunista diktatúra egykori fenntartóit, köztük a magát nemzeti együttműködés kormányának nevező is - mondta a képviselő. Szerinte a 2006 miatti elszámoltatás is elmaradt, mivel - többek között - Gyurcsány Ferenc szabadlábon van. Az a Gyurcsány Ferenc, akinek a parancsaira követték el a rendőrök a magyar emberek megverését, aki duplájára növelte az államadósságot és tönkretett az országot. Akkor lesz Magyarországon elszámoltatás, ha Gyurcsány Ferenc mellett Orbán Viktor is börtönben lesz - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Dr. Kiss Balázs 56 hőseit méltatta. Szerinte hozzájuk mérhetőt a mai felfogás szerint gondolni sem nagyon tudunk. - Ezek az emberek akkor még képesek voltak összetartani, ezek az emberek akkor még képesek voltak egy hazáért családjukat is elhagyva küzdeni, mint ahogy azt édesapám, Kiss Zoltán is tette. Ugyan édesapámat 1952-ben megölték, de hiszem, hogy életével hitet tudott adni 1956 forradalmárainak -mondta Kiss Balázs.

Az esemény Kiss Zoltán emléktáblájának koszorúzásával, gyertyagyújtással és a Himnusz eléneklésével zárult.

Címkék: 1956, jobbik, október 23.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.