Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Október 18. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Száll a por a Vásár utcában, panaszkodnak a lakók

Száll a por a Vásár utcában, panaszkodnak a lakók

A Vízmű beruházásában ivóvíz vezetékeket cserélnek. A munkagödröt murvával temették be, amely rendkívüli módon porzik.

"Nem tudunk ablakot nyitni, amióta lemurvázták a gödröt" - panaszolta az utca egyik lakója, egy másik vállalkozó pedig a portékáját félti, hogy nem tudja eladni, hisz az árut folyamatosan lepi a por. "Minden nap lefújjuk, letakarítjuk, de már így is rengeteg vásárlót veszítettünk az elhúzódó felújítás miatt" - mondta a vállakozás tulajdonosa lemondóan hozzátéve, az egyik lakó már Katasztrófavédelmet is ki akarta hívni, hogy mérjék meg a szálló por koncentrációt, hiszen nem egészséges, ami itt van.

Grőber Attila polgármestert is megkeresték az utca lakói, aki telefonon kérte a Vízmű Zrt. vezérigazgatóját, hogy találjanak megoldást a problémára.

Vörös Dánieltől megtudtuk, a következő napokban többször is locsolni fogják a murvával ellátott területet, majd a kövő hét elején a burkolat felső rétegét mart aszfalttal látják el, hiszen az nem porzik. Arra a kérdésünkre egyelőre nem tudott válaszolni az igazgató, hogy az idei évben végleges aszfalt burkolatot kaphat-e az utca, ehhez az kell, hogy kellő mértékben tömörüljön a talaj. Meg fogják mérni a teherbírást, és ha elegendőnek ítélik meg, akkor még az idén leaszfaltozzák a fél útpályát.

A vízvezetékek cseréjével végeztek egyébként, az üzempróbák, a fertőtlenítés és a laboratóriumi vizsgálat van még hátra. Ha minden jól megy, akkor heteken belül használatba veszik a 300-as főnyomó csövet is.

A Vásár utca csőtörésektől hemzsegő történetét itt találja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 25. 19:15, péntek | Helyi

Hosszú verseny lesz, mi bírni fogjuk, reméljük a Fabia is!

Villáminterjú Kronome Ákossal a Zemplén Rally előtt.

2024. Október 25. 14:17, péntek | Helyi

Előzzük meg a halottak napi tüzeket

Az elkövetkező napokban többen kilátogatnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak.

2024. Október 25. 11:21, péntek | Helyi

Elkötöttek egy Hondát, fának hajtottak vele a tizenéves fiatalok

Jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás két fiatallal szemben.

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.