Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Augusztus 28. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Szabadkai Verita lett a Pápai Sport Kft. ügyvezetője

Szabadkai Verita lett a Pápai Sport Kft. ügyvezetője

A viharos körülmények között leváltott Tóth Péter utódja addig lesz az önkormányzati cég ügyvezetője, amíg nem tudnak új vezetőt választani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról.

Az ülésen heves vita bontakozott ki Tóth Péter felmentése kapcsán, az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaság éléről. Az ügyet megelőzte Grőber Attila általunk is szemlézett riportja, amelyet Áldozó Tamás leköszönő polgármester a közösségi oldalán megosztva azt írta, hogy az tartalmában és stílusában is hadüzenet.

A jelek szerint valóban hadüzenetnek vette a városvezető Grőber Attila nyilatkozatát, ugyanis Tóth Péter leváltásának indokaként azt határozta meg, hogy családtagját foglalkoztatta a Pápai Sport Nonprofit Kft.-nél.

A heves vita után a fideszes képviselők igennel szavaztak Tóth Péter leváltására, így vezető nélkül maradt az önkormányzati cég.

Azóta már kiírták a nyilvános pályázatot az ügyvezetői pozícióra, amelynek benyújtási határideje 2024. szeptember 30. Vagyis az új testület fog dönteni az új vezető személyéről, ám ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat, hiszen mint tudjuk, 6 Grőber-párti, 7 fideszes és 1 Mi hazánkos tagja van a testületnek, amelynek így egyességre kell jutni az ügyvezető személyéről.

Az átmeneti időszakra szükséges ügyvezetőt választani. Dr. Áldozó Tamás az ügyvezetői tisztségre Szabadkai Veritát javasolta.

A képviselő-testület 8 igen szavazattal 4 nem ellenében augusztus 30-i hatállyal határozatlan időre Szabadkai Veritát választotta a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé.

Az új ügyvezető munkabére 850 ezer forint.

Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 14:47, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Kompromisszumkész ajánlattal kerestem meg a leendő ellenzéket

Ma délután egyeztetett egymással a leköszönő és a leendő polgármester, aki hosszú riportot adott az Infopápa.hu számára. A cikkből az is kiderül, hogy mit üzen Grőber Attila a pápaiaknak, két héttel hivatalba lépése előtt.

2024. Szeptember 19. 11:36, csütörtök | Helyi

Megyénk tűzoltói is dolgoznak a gátakon!

Jelenleg több mint 613 kilométeren van árvízvédelmi készültség, majdnem 228 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú, a Lajtán pedig rendkívüli fokozat van érvényben.

2024. Szeptember 17. 15:55, kedd | Helyi

Október közepétől e-mailben is lehet időpontot kérni a pápai kórházban

Az e-mailben érkezett előjegyzés kérés esetén lekésőbb 3 munkanapon belül válaszolnak a megkeresésekre.