Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Március 22. 13:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Súlyosbították a Pápánál elfogott moldáv embercsempész büntetését

Súlyosbították a Pápánál elfogott moldáv embercsempész büntetését

Eredményes ügyészi fellebbezést követően súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a 27 éves moldáv embercsempésznek a büntetését, aki 2022. november 9-én 29 illegális határátlépőt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

Az elkövető, aki a migránsok eredményes Ausztriába jutása esetén 1500 eurót kapott volna megbízóitól, reggel nyolc óra körül a szerb-magyar határ magyarországi oldalán vette fel kisteherautójába az államhatáron előzőleg illegálisan átlépő, magukat szírnek valló migránsokat, és az áruszállításra kialakított jármű ülések, biztonsági berendezések nélküli rakterébe zsúfolva, megállás nélkül szállította őket tovább - írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádlott 2022. november 9-én kora délután Pápa külterületén, a szántóföldön haladt a járművel, amikor azonban az műszaki hiba miatt megállt. Az elkövetőt a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették, majd az ügyészség két nappal később a Pápai Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettében, és ezért három év börtönbüntetésre ítélte, valamint hat évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ügyész súlyosabb büntetés kiszabása végett fellebbezett, melyet a Veszprém Megyei Főügyészség fenntartott, továbbá indítványozta, hogy a másodfokú bíróság az embercsempészés elkövetéséért előre megkapott 400 euró elkövetéskori árfolyamnak megfelelően átszámított értékének erejéig rendeljen el vagyonelkobzást a vádlottal szemben. A törvényszék az ügyészség álláspontjával egyetértve, hogy a hasonló bűncselekmények elszaporodottságára tekintettel az ilyen elkövetőkkel szemben a törvény szigorának alkalmazása indokolt, a vádlottat öt börtönbüntetésre ítélte és ehhez igazodóan tíz évre kiutasította Magyarország területéről, valamint 162 020 forint vagyonelkobzást is elrendelt.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.