Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. November 09. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Súlyosbították a Gicnél elfogott embercsempész büntetését

Súlyosbították a Gicnél elfogott embercsempész büntetését

Az ügyészség fellebbezése nyomán súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a tizenkilenc éves olasz állampolgárságú férfinak a büntetését, aki 2022. május 16-án egy kisteherautóba zsúfolva, húsz illegális határátlépőt akart Ausztriába szállítani.

A jogerős ítélet szerint az elkövető a hajnali órákban a szerb-magyar határ közelében, annak magyar oldalán vette fel a magukat szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak valló migránsokat, annak reményében, hogy az eredményes szállítást követően majd 3000 eurót kap a megbízóitól. A férfi délelőtt tíz órakor Gicen haladt át a járművel, amikor a rendőrök megállították. Futva próbált menekülni, azonban a nyomozó hatóság tagjai elfogták. A jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudó migránsok a szállítás során a világítás nélküli, zárt, levegőtlen raktérben, szűk helyre bezsúfolva utaztak, melynek következtében több személynél rosszullét, légszomj alakult ki. A Pápai Járásbíróság a férfit a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt három év hat hónap börtönbüntetésre ítélte és hét évre kiutasította Magyarország területéről. Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést, amelyet a Veszprém Megyei Főügyészség fenntartott, és a szabadságvesztés büntetés tartamának felemelése mellett indítványozta, hogy a másodfokú bíróság a törvény rendelkezésére figyelemmel a kiszabott hosszabb szabadságvesztés kétszeresének megfelelő időtartamra utasítsa ki a vádlottat Magyarországról. A Veszprémi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az indítványban foglaltakkal egyetértve megváltoztatta a járásbíróság ítéletét, és az elkövetőt négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint kilenc évre kiutasította az ország területéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.