Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2021. Augusztus 19. 15:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt elindul az ellenzéki előválasztáson a Jobbik színeiben, várja az ajánló aláírásokat

Süle Zsolt elindul az ellenzéki előválasztáson a Jobbik színeiben, várja az ajánló aláírásokat

Augusztus 23. és szeptember 5. között várja az aláírásokat, amelyekből 400-at kell összegyűjtenie ahhoz, hogy ott lehessen a neve az ellenzéki képviselőjelölt-jelöltek között.

Mint ismeretes, az egyesült ellenzék előválasztást szervez szeptemberben annak érdekében, hogy az ellenzéki választók dönthessenek arról, melyik párt képviselőjelöltje, vagy miniszterelnökjelöltje veheti fel legnagyobb eséllyel a versenyt a kormánypárti jelölttel szemben. Arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyire kell komolyan venni ezt a rendszert, ugyanis számos helyen megegyeztek egymással az egyes pártok, ám úgy néz ki, hogy a Veszprém megye 4-es számú választókerületében - melynek Pápa a központja - valódi verseny alakulhat ki a jelöltek között. Grőber Attila, az MSZP-P jelöltjeként szintén megméretteti magát.

Süle Zsolt, a Jobbik színeiben indul - jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselő arra kérte a szimpatizánsait, hogy aláírásukkal támogassák őt, melyet a város több pontján megtehetnek majd a következő hetekben. A kitelepüléseken a párt miniszterelnökjelölt-jelöltjét, Jakab Pétert is támogathatják majd a szimpatizánsok, neki 20 ezer szignóra lesz szüksége a jelöltséghez.

A jobbikos önkormányzati képviselő néhány korábbi országos témában is kifejtette álláspontját. A Pegazus-üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy az elfogadhatatlan egy demokráciában, amelyet szerinte a kormányzó párt el akar tusolni és gátolja annak teljes körű kivizsgálását, amellyel erősíti a gyanút, hogy köze van az ügyhöz. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőtől azt kérdezi, hogy mikor szerzett tudomást erről az ügyről és hogy a választókerületben van-e olyan szereplő, aki a lehalgatott személyek között van.

Süle Zsolt arról is beszélt, hogy a közelmúltben egyre több, Fideszhez köthető személy beszélt nyíltan az EU-ból való kilépésről. A jobbikos politikus szerint ezeket a kijelentéseket komolyan kell venni, arra utalt, hogy így próbálják megpuhítani a választókat arra az esetre, ha Orbán Viktor Brüsszellel folytatott konfliktusa eszkalálódna. Az EU-s tagságból származó előnyöket taglalta, mint például a szabad mozgás, vagy munkavállalás jogát, illetve az európai uniótól származó támogatásokat, amelyekből Pápa városa is sokat profitált az utóbbi évtizedben. Úgy fogalmazott, hogy aki az EU-ban szeretnté tartani Magyarországot, annak Orbán Viktor ellen kell szavaznia 2022-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.