Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Október 12. 08:37, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Süle Zsolt lett a Jobbik pápai önkormányzati képviselője

Süle Zsolt lett a Jobbik pápai önkormányzati képviselője

A politikus Erőss Bulcsút váltja, aki családi okok miatt költözött haza Erdélybe. Süle Zsolt csütörtökön tette le esküjét a képviselő-testületi ülése.

Elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy képviselheti azokat, akik bíznak pártjában és benne. Pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy szeretné a város többségének érdekeit képviselni. - Véleményünk szerint az elmúlt húsz év folyamán számos olyan döntés született, melyek egy szűk gazdasági és politikai kör érdekeit szolgálták. A kirakatpolitika helyett a pápai lakosok élet- és lakókörülményeit kell javítani a meghozandó döntések során. Én 30.000 és nem 3-400 ember sorsáért akarok tenni - mondta Süle Zsolt.

Az újdonsült képviselő szerint a legfontosabb feladat a városban a létbiztonság megerősítése. - Egy középtávú foglalkoztatási stratégiával kellene kezelni a járás munkaerőpiaci helyzetét. Szintén nem tűr halasztást a város közbiztonságának javítása sem - összegezte a célokat a politikus. Általánosságba véve úgy fogalmazott, hogy minden olyan javoslatot támogatni fog, melyek Pápa város tényleges fejlődését, a pápai emberek hosszútávú érdekeit szolgálják. Azonban kemény kritikával fogja illetni az ellenkező irányba ható javaslatokat.

Süle Zsolt tájékoztatott a csütörtöki testületi ülésen meghozott döntéseiről is. A közterületen vagy magánterületen közterületre irányuló, szolgáltatás- és termékértékesítés elősegítésére használt hangosító eszközök alkalmazásának korlátozását támogatta a képviselő. Mint mondta, a pápaiaknak joguk van a pihenéshez és a nyugalomhoz.

Bocskay Gyöngyi, a pápai munkaügyi kirendeltség vezetőjének beszámolójának szavazásán tartózkodott a képviselő. Úgy fogalmazott, hogy a számok nem támasztják alá a kirendeltség vezető hurráoptimizmusát.

A Pápai Termálvízhasznosító Zrt. működésével kapcsolatban Kovács Antal vezérigazgató adott beszámolót. Az elmondottakat támogatta Süle Zsolt, ugyanakkor elmondta, aggasztó az utóbbi évek meredek zuhanása a Várkertfürdő látogatottságát tekintve. - Azt kell mondjuk, hogy a pápai Várkertfürdőt rendszeresen nem használja több, mint 1-200 pápai. Véleményem szerint nincs elegendő fizetőképes kereslet városunkban, a külföldi vendégek száma pedig nem korrigálja ezt a hiányzó részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.