Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2021. Szeptember 18. 14:26, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt kizárását kezdeményezi az előválasztásból az MSZP

Süle Zsolt kizárását kezdeményezi az előválasztásból az MSZP

A szocialista párt közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy a pápai jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt jelölt kizárását kezdeményezik az Országos Előválasztási Bizottságnál.

A 2021-es előválasztás célja az új magyar demokrácia megteremtése, ehhez pedig feddhetetlen jelöltekre van szükség. Sajtóhírek alapján azonban Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében induló Süle Zsolt nem ilyen jelölt – írta szombati közleményében az MSZP.

A párt szerint a Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt korábban olyan „antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett”, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál.

A képviselőjelölt szélsőséges posztjaiban támadta az MSZP-t és korábbi országgyűlési képviselőjét, jelenleg is a párt választmányának tagját, Dr. Steiner Pált. Süle Zsolt korábbi nyilatkozatai a magyarországi zsidóságot és a magyarországi romákat is sértő, negatív színben tünteti fel, velük szemben ellenséges környezetet teremt – jelezték indoklásukban.

Az MSZP meggyőződése szerint Süle Zsolt nyilatkozatai összeegyeztethetetlenek az előválasztás elveivel, ezért kezdeményezi a képviselőjelölt kizárását az előválasztásból. A párt hozzátette, ha az Országos Előválasztási Bizottság nem támogatná a kizárást, akkor azt várják el, hogy kötelezze a képviselőjelöltet arra, hogy kérjen bocsánatot Dr. Steiner Páltól, valamint a magyarországi zsidó és roma közösségektől.

Eddig is köztudott volt, hogy Süle Zsoltnak voltak korábban szélsőséges kijelentései, ám eddig ezek nem zavarták a szocialistákat, együttműködése a baloldali pártokkal konfliktusoktól mentesnek tűnt. Figyelemre méltó azonban, hogy pont ma tette közzé az MSZP a fenti közleményt, amikor elkezdődött az előválasztás.

Az ügyben megkerestük Süle Zsoltot is, aki tőlünk értesült a hírről, ezért nem is kívánta kommentálni azt, későbbre ígért választ kérdéseinkre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 20:45, kedd | Helyi

Fának csapódott egy autó Dáka és Nagyalásony között, teljes az útzár!

Egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a tűzoltók!

2021. Október 25. 14:26, hétfő | Helyi

Kiemelt rendőri jelenlét a Pápai járás temetőiben

A pápai rendőrök kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a Pápai járás temetőinek biztonságát 2021. október 29-étől 2021. november 1-jéig.

2021. Október 25. 09:32, hétfő | Helyi

Pénztárcát lopott, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 80 éves nőt.

2021. Október 25. 05:43, hétfő | Helyi

Győzött hazai pályán a Perutz!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában remek első félidei támadójátékának köszönhetően 1-0 arányban legyőzte a Pápa a Zalaegerszeg II csapatát.