Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 23. 14:28, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Jelentős a város lélekszám-csökkenése

Süle Zsolt: Jelentős a város lélekszám-csökkenése

A jobbikos politikus az őszi önkormányzati választás és a legutóbbi képviselő-testületi ülés kapcsán hívta össze a sajtó képviselőit.

Mint ismeretes, a Jobbik Magyarországért Mozgalom öt másik ellenzéki párttal együtt Grőber Attila polgármester-jelöltet támogatja az őszi önkormányzati választáson és az ellenzéki pártok a 10 választókerületben is közös képviselőjelölteket indítanak. Süle Zsolt arra kéri a Jobbik szavazóit és szimpatizánsait, hogy támogassák ajánlásaikkal és szavazataikkal az ellenzék közös jelöltjeit. A politikus emlékeztetett, október 13-án nemcsak az új polgármestert és az új képviselőtestületet választjuk meg, hanem a Veszprém Megyei Közgyűlés tagjait is. Ezen mandátumokért folytatott versenyben a Jobbik önállóan indul, a tisztán listás választáson (hasonlóan a többi párthoz), melyhez szintén kéri a Jobbik szimpatizánsainak és szavazóinak a támogatását.

Ezt követően Süle Zsolt a legutóbbi képviselő-testületi ülés eseményeiről beszélt. Úgy fogalmazott, hogy azt már megszokták az ellenzéki képviselők, hogy "kreált ügyekkel próbálják elterelni az emberek figyelmét a lényeges dolgokról" és azt is, hogy eközben megakadályozzák, hogy "pápaiak ezreit érintő és érdeklő szennyvíziszap ügyről beszljenek az ülésen". Azt viszint példátlannak tartja a jobbikos képviselő, hogy "Pápa városának egyik vezetője teljesen érzéketlen legyen a város jövője és város lakóinak sorsa iránt". - Alpolgármester úr „ostobaságnak” minősítette azt, hogy mi, ellenzéki képviselők aggódunk azért, mert a város lakossága rohamosan csökken. Unger úr szerint ostobaság azzal foglalkozni, hogy öt év alatt több mint ezer fővel csökkent a város szavazókorú lakóinak a száma. Ugyanis ez történt az elmúlt időszakban. Erre mondta alpolgármester úr, hogy: „ostobaságokkal próbálják meg a pápaiakat befolyásolni, mint pl. a választási névjegyzékben szereplők számának csökkenése és a város lakosságszámának alakulása ” - fogalmazott Süle Zsolt.


Forrás: Süle Zsolt

Míg 2001-ben még 33549 fő élt szeretett városunkban a legújabb adatok szerint már 30 ezer alá csökkent a város lélekszáma - hangsúlyozta a Jobbik képviselője hozzátéve, ehhez fogható lélekszám-csökkenés nem volt az elmúlt 150 évben, hasonló csak a második világháború idején volt tapasztalható.

- Mind gazdaságilag, mind emberileg egy rendkívül fájdalmas folyamat ez , amit mindenképpen meg kell állítani. Gondoljunk csak bele, 3000 ember hiánya mit jelent a helyi gazdaságnak, mit jelent például az adóbevételek terén.Megdöbbentő, hogy ez a probléma nem érinti meg a város vezetőit, megdöbbentő az az érzéktelenség, amellyel elzárkóznak a pápai emberek közösségének gondja elől. Persze lehet ezeket a számokat kozmetikázni, lehet magyarázni, lehet bagatellizálni ezt a sorskérdést, de kijelenthető, hogy a város népességmegtartó ereje rohamosan csökken - mondta Süle Zsolt hozzátéve, sajnálatosnak tartja, ha ezt nem tartja feladatának a jelenlegi városvezetés. Úgy néz ki, ezzel a problémával is az októberben felálló új összetételű képviselőtestületnek és vezetésnek kell szembe néznie. És legyen bármilyen színezetű az új képviselőtestület, tiszta szívemből remélem, hogy meg fog birkózni ezzel a hatalmas feladattal is - zárta gondolatait a jobbikos képviselő.

Frissítés! Süle Zsolt nyilatkozatára Unger Tamás alpolgármester a facebookon a következőképp reagált:

Kérdés: Vajon miért hazudik (már megint) Süle Zsolt ilyen nyilvánvalóan?!

"...Erre mondta alpolgármester úr, hogy: „ostobaságokkal próbálják meg a pápaiakat befolyásolni, mint pl. a választási névjegyzékben szereplők számának csökkenése és a város lakosságszámának alakulása ” - fogalmazott Süle Zsolt." (infopapa.hu; 2019.08.24.)

"... Egy önkormányzati választást megelőző kampány sok érdekes momentumot hordozhat magában. Abba belefér az is, hogy ostobaságokkal próbálják meg a pápaiakat befolyásolni, mint pl. a választási névjegyzékben szereplők számának csökkenése és a város lakosságszámának alakulása KÖZÖTTI PÁRHUZAM VONÁSA..." (napirend előtti felszólalás, 2019.08.15.) (A mai napig olvasható a Facebook-on.)

A különbség talán mindenkinek kiválóan olvasható és érthető (kivéve persze Süle Zsoltot!)

Tehát elnök urat már megint, nem először és minden bizonnyal nem utoljára, orbitális hazugságon érhettük!

A holokamuzás után Grőber Attila ellenzéki polgármester-jelölt számára itt a következő javaslatom a készülő ellenzéki etikai kódex második pontjának:
Tilos és mélyen elítélendő hazugságokat az ellenfél képviselőjének szájába adni!

(A témában egyébként hamarosan PONTOS információkkal jelentkezünk.) - írja az alpolgármester.

Címkék: népesség, süle zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.