Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 29. 12:43, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Folytatni kívánjuk az együttműködést az ellenzéki pártokkal

Süle Zsolt: Folytatni kívánjuk az együttműködést az ellenzéki pártokkal

A Jobbik helyi szervezetének elnöke értékelte az önkormányzati választást, amely szerinte pártja szempontjából vegyes eredményt hozott.

A politikus elsőként tágabb kitekintésben pártja elmúlt másfél éves időszakáról és az elmúlt három országos választásról beszélt. Mint mondta, a 2018-as országgyűlési választásokon a Jobbik a második helyen végzett, ami önmagában egy jó eredmény, mégis csalódás volt, mivel a Fidesz legyőzését tűzték ki célul. Ugyanakkor az ezt követő két választáson ezt a jó eredményt sem tudta megismételni a Jobbik, aminek több oka is volt Süle Zsolt szerint. – A jelenleg is regnáló hatalom felismerte, hogy a Jobbik az egyik legpotensebb ellenzéki erő, szinte minden eszközzel megpróbálták ellehetetleníteni a párt működését, rendkívüli károkat okozott az Állami Számvevőszék birsága, amelynek következtében több százmillió forint büntetést kell megfizetnie a Jobbiknak – mondta Süle Zsolt hozzátéve, ez a másfél év pártja történetének legnehezebb időszaka volt, ami a Jobbik szereplésére is rányomta a bélyegét.

Az EP választásról szólva azt mondta, a Jobbik történetének legrosszabb szereplése volt az akkori, amelyhez képest az őszi önkormányzati választásokra sikerült talpra állniuk és jobb eredményt elérniük. A politikus ugyanakkor hozzátette, Pápán nem sikerült az általa elvárt eredményt elérni, viszont a Jobbik helyi történetében először, a párt két politikusa is bekerült a képviselőtestületbe. Süle Zsolt szerint ebben az ellenzék együttműködésének is szerepe volt, de az elmúlt 5 évben elvégzett munkájuknak is köszönhető ez az eredmény.

Az önkormányzati képviselő elismerte, az elmúlt években követtek el hibákat, amelyeket ki kell javítaniuk és rengeteget kell dolgozniuk ahhoz, hogy le tudják váltani a Fideszt. Az ellenzéki pártok együttműködéséről elmondta, nem arról van szó, hogy az abban résztvevő pártok feladnák önálló arculatukat és elképzeléseiket, de meg kell találniuk azt a közös minimumot, amiben mindenki egyetért. – Ez a város is megmutatta, hogy ha józan kompromisszum születik és sikerül megtalálni azt az embert, aki rendelkezik a megfelelő képességekkel és érthető, sokak számára elfogadható programmal bír, akkor az ellenzék tud alternatívát kínálni a Fidesszel szemben – hangsúlyozta Süle Zsolt hozzátéve, folytatni kívánják az együttműködést az ellenzéki pártokkal. – Kemény kritikai hangokat fogunk továbbra is hallatni, amikor erre van szükség, ám ha a pápaiak számára hasznos, jó dolgokról van szó, támogatni fogjuk ezeket a döntéseket – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Kérdésünkre Süle Zsolt azt mondta, nem nevezte skizofrénnek a Fidesz szavazóit, azt csupán Áldozó Tamás írta róla a közösségi oldalon. Mint mondta, a választás eredményének értékelésekor azt a helyzetet nevezte skizofrénnek, hogy annak ellenére szavaznak sokan a fideszes politikusokra, hogy szerinte ők nem azt teszik, amit ígérnek, ugyanakkor a szóhasználatot szerencsétlennek nevezte. Süle Zsolt azt kérte a helyi sajtótól, hogy a kormánypárti politikusok egyes nyilatkozatai, vagy facebook bejegyzései kapcsán is tegyék fel nekik kérdéseiket és ne alkalmazzanak kettős mércét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.