Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 06. 16:33, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt az önkormányzat vagyongazdálkodását bírálta

Süle Zsolt az önkormányzat vagyongazdálkodását bírálta

A jobbikos önkormányzati képviselő szerint az önkormányzat kiárusítja a város vagyonát, ugyanakkor az eladások jelentős részét maga is támogatja.

A politikus elmondta, az utóbbi években jelentős mértékben adott el vagyonelemeket a pápai önkormányzat, az idei évben pedig „turbó fokozatra kapcsoltak”, mert mintegy másfél milliárdnyi vagyonelem értékesítéséről döntöttek. Süle Zsolt szerint ez a szám annak tükrében igen jelentős, hogy az önkormányzat forgalomképes vagyona az utolsó kimutatás szerint alig haladja meg a 2,3 milliárdot. – A városvezetés jelentős mértékben kiárusította a város vagyonát, ha úgy tetszik, mindannyiunk közös vagyonát. Minden valószínűség szerint ilyen mértékű vagyoneladás a következő években nem fog tudni megismétlődni, tehát a város költségvetését nem tudják majd vagyoneladásokkal segíteni, ráadásul a brutális méretű hiteleket is vissza is kell majd fizetni – hangsúlyozta a jobbikos képviselő.

Szerinte a jelenlegi városvezetés igyekszik a lehető legtöbb vagyonelemet pénzzé tenni, ezzel szemben a város vagyonának növelésére lenne szükség – véli Süle Zsolt. A politikus ugyanakkor hozzátette, hogy egyes vagyonelemek értékesítését támogatja, így a parlagon álló területek befektetők számára történő eladását is. Kérdésünkre Süle Zsolt elmondta, az önkormányzat által értékesített vagyonelemek nagy része - körülbelül 1,2 az 1,5 milliárdból - ilyen, tehát támogatható eladás volt, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy számos önkormányzati üzlethelyiség és lakás került magánkézbe, olyanok, amelyekből folyamatos bérleti díjat tudtak korábban szedni. – Ezen bérleményeknek a megtartásával a városnak hosszú távon lehetne biztos bevétele, míg most ezeket a bevételeket nagyon gyorsan fel fogja élni az önkormányzat – fogalmazott.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy ezek jórésze leromlott állapotú ingatlan volt Süle Zsolt elmondta, az önkormányzat hibája, hogy ezeket a vagyontárgyakat az elmúlt 25-30 évben elhanyagolták.

A közelgő európai uniós választásokkal kapcsolatban elhangzott, a Jobbik elsőként, alig több mint 24 óra alatt összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat. Süle Zsolt köszönetet mondott a párt aktivistáinak és szimpatizánsainak a támogatásukért. Hozzátette, a Jobbik óriásplakátjaival és hirdetéseivel nem fognak találkozni a kampány során, a korábbi jelentős mértékű NVI bírság miatt, ám szerinte nem is kell százmilliókat elkölteniük, ugyanis az igazság oldalán állnak. A választókat közvetlenül, személyesen próbálják elérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.