Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2021. Szeptember 24. 12:39, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Az állam több területen nem tudja megfelelően ellátni a feladatát

Süle Zsolt: Az állam több területen nem tudja megfelelően ellátni a feladatát

A Jobbik önkormányzati képviselője több helyi ügyben szólalt meg ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

A politikis a legutóbbi képviselő-testületi ülést idézte fel, ahol szerinte maguk a fideszes képviselők ismerték el, hogy az állam több területen sem látja el megfelelően a feladatát. Mint mondta, a Bakonyér medrének a karbantartása a vízügyi hatóság feladata lenne, ám a kaszálásokra egy évben csak két alkalommal kerít sort. Az ülésen úgy határoztak, hogy az önkormányzat besegít a feladat ellátásába annak érdekében, hogy rendezettebb legyen a patak környezete. Süle Zsolt szerint az önkormányzati fenntartásban lévő Tapolca övároknál sem jobb a helyzet, mint mondta, arra, hogy az önkormányzat miért nem gondozza a patak medrét, lényegében választ sem kapott az ülésen.

A képviselő az egészségügy helyzetével kapcsolatban is elmondta a véleményét. Dr. Töreki-Vörös Ibolya fideszes képviselő, kórházigazgató felszólalását idézte, amelyben szerinte a képviselőasszony megerősítette, hogy nehéz helyzetben van az egészségügy Magyarországon. - 12 évnyi kétharmados kormányzás után, ha egy fideszes képviselő is elismeri ezt, akkor az maga a tragédia - fogalmazott Süle Zsolt, aki szerint a helyi potentátok is önellentmondásba kerültek, hiszen a városvezetés korábban azt állította, hogy minden tőle telhetőt megtett a háziorvosok Pápára való csábításáért, a legutóbbi ülésen viszont konstuktív, előre mutató vita zajlott a kérdésben, ahol komoly javaslatok hangzottak el.

Süle Zsolt a helyi közlekedés helyzetéről is szót ejtett, kiemelve a Gyimóti és a Somlai út környékének helyzetét. Elmondta, hogy több lakostól is érkezett hozzá megkeresés az elviselhetetlen mértékű forgalom, nem beszélve a nehéz mezőgazdasági gépekről és a murvaszállító teherautókról. A képviselő szerint sürgető lenne végre megvalósítani a város keleti elkerülő szakaszát, amely szerinte évtizedes ígéret, hiszen a nagy zaj, a balesetveszély és a légszennyezettség sújtja a lakosságot, továbbá a város útjait is tönkre teszik ezek a járművek.

Az előválasztásról szólva Süle Zsolt azt mondta, hogy olyan képviselőre van a térségnek szüksége, aki az emberek mindennapi problémáival foglalkozik, majd a keddig tartó előválasztáson való részvételre buzdított mindenkit.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.