Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Február 01. 18:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt Áldozó Tamásnak: Ezt a stílust egy harmadosztályú kocsmában sem néznék jó szemmel

Süle Zsolt Áldozó Tamásnak: Ezt a stílust egy harmadosztályú kocsmában sem néznék jó szemmel

A jobbikos önkormányzati képviselőnél a legutóbbi testületi ülésen és az azt követő polgármesteri sajtótájékoztatón elhangzottak verték ki a biztosítékot.

Süle Zsolt ma délutáni nyilatkozatában emlékeztetett, a munka törvénykönyvének módosítását követően országosan és Pápán is tartottak demonstrációkat, melyeken a szakszervezetek és a dolgozók képviselőin kívül az ellenzéki pártok is részt vettek. - Ennek a tiltakozó hullámnak a csúcspontja, hogy a január 25-i képviselő-testületi ülésen közösen adtunk be ebben a témában egy képviselői indítványt. Ez egy olyan téma, amelyben teljes mértékben egyetértünk - fogalmazott a képviselő az MSZP-s Grőber Attilával és a független dr. Bányai Katalinnal közösen benyújtott beadvány kapcsán. A beadvány arra vonatkozott pontosan, hogy az önkormányzat utasítsa a 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaságok vezetőit arra, hogy ne éljenek a Munka Törvénykönyvének múlt év végi módosítása által nyújtott lehetőséggel: a túlóraszám emelésével és a munkaidőkeret bővítésével, illetve egy jelképes felhívást is megfogalmaztak a képviselők, amelyben felszólítják a pápai székhelyű cégeket, hogy ne alkalmazzák a 400 órás túlóra adta lehetőségeket.

- Sajnálatos módon a fideszes képviselők leszavazták az indítványunkat. Úgy néz ki, hogy a fideszes városvezetést és képviselőket nem érdekli az a tény, hogy a pápai munkavállalókat így akár 50 hétvégére is be lehet rendelni túlórákra (a törvény szerint egy éven belül 400 óra túlóra csak úgy jöhet ki, ha abba a munkavállaló is beleegyezik – a szerk.). Nem érdekli őket, hogy családok százai tölthetnek így el kevesebb időt együtt, melyre kapcsolatok és egészségi állapotok mehetnek rá. Úgy gondolják, hogy nyolc órában, tisztességgel elvégzett munkáért ne járjon olyan munkabér, amelyből meg lehet élni – fogalmazott Süle Zsolt, aki szerint lehetőséget kell ugyan biztosítani a túlórára, de a nyolc órás béreket is olyan szintre kellene hozni, hogy abból meg lehessen élni. Kérdésünkre a képviselő hozzátette, a kis és közepes vállalkozások támogatására lenne ehhez szükség, hiszen míg egyes nemzetközi multinacionális cégek képesek akár jelentősen is emelni a béreket, addig a kisebb cégek komoly versenyhátrányban vannak, így pedig képtelenek érdemben emelni a fizetéseket.

A képviselő-testületi ülést követő polgármesteri sajtótájékoztatóra utalva a jobbikos képviselő úgy fogalmazott, hogy „sokadszor fordul elő, hogy a városvezető olyan személyeskedő hangnemet üt meg politikai tárgyú vitában, amelyet egy polgármester nem engedhet meg magának, sőt, egy harmadosztályú kocsmában sem néznék ezt jó szemmel”. – Mind engem, mind pedig Grőber képviselő-társamat rendkívül durva és aljas módon támadott, magán életünkkel, privát szféránkkal, sőt, amit korábban nem tett meg, mondanivalójába belekeverte a családomat is. Ezennel megkérném Áldozó Tamás polgármester urat, hogy többet ezt ne tegye, mert úgy gondolom, hogy a politikai élet nem erről kell, hogy szóljon – hangsúlyozta Süle Zsolt, aki szerint a városvezető megpróbálja félrevezetni a pápaiakat, csúsztat és komoly valótlanságokat állít. A Jobbikos képviselő arra kéri pártja szimpatizánsait, hogy ne vegyék fel a kesztyűt.

A közelgő önkormányzati választások kapcsán Süle Zsolt kérdésünkre válaszolva nem zárta ki, hogy az ellenzéki pártok valamilyen módon együttműködjenek és akár közös polgármester-jelöltet indítsanak Pápán. Tavaly, az országgyűlési választások előtt mind Töreki Milán jobbikos, mind pedig Gőgös Zoltán baloldali közös jelölt kizárta az együttműködés lehetőségét. Süle Zsolt szerint azonban a helyi ügyek mentén nagyobb eséllyel tető alá lehet hozni egy együttműködést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Július 14. 18:35, vasárnap | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Pápán - Videó

Többek között szabálytalan előzés, piroson áthajtás és ittas vezetés került bele a rövid összeállításba.