Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Április 24. 18:29, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Süle Zsolt: Áldozó Tamás nyilatkozata méltatlan Pápa polgármesteréhez

Süle Zsolt: Áldozó Tamás nyilatkozata méltatlan Pápa polgármesteréhez

A Jobbik önkormányzati képviselője arra kéri a városvezetőt, hogy kellő alázattal töltse be pozícióját, hiszen \"a városnak van polgármestere, nem pedig a polgármesternek városa\".

Süle Zsolt arra a sajtótájékoztatóra reagált, melyen Áldozó Tamás méltatlan hangulatkeltésnek nevezte az ellenzék a pápai piac bérbeadása kapcsán megfogalmazott észrevételeit (Jobbik, MSzP). A jobbikos képviselő úgy fogalmazott, hogy megérti a polgármester "labilis érzelmi állapotát", hiszen megválasztása óta sorra jöttek a különböző botrányok, "gondoljunk csak a húsgyárra, az uszodabezárásra, a jégpálya kudarcaira, a garázsadóra, vagy éppen a Lombard helyzetére". - Ez azonban nem menti fel az alól, hogy olyan nyilatkozatot tegyen, amely egy polgármestertől megengedhetetlen. Ne a politikai ellenfeleinek besározásán munkálkodjon, ne mások zsebeiben turkáljon, ne uszítson a megválasztott képviselők ellen. - Miért hangulatkeltés az, ha kiállunk a pápai kereskedőkért, pápai emberekért, ha meg akarjuk védeni őket az áremelésektől, Áldozó Tamással szemben, aki éppen, hogy nem pápai, hanem herendi illetőségű személyt hoz helyzetbe a piacon? - tette fel a kérdést a képviselő.

Süle Zsolt szerint nem a polgármester dönti el, hogy milyen munkát végeznek a képviselők a testületben, hanem maguk a választópolgárok. - Elhiszem, hogy Áldozó Tamásnak kényelmetlen helyzet az, hogy megfelelő súllyal hozunk fel olyan témákat, melyek a Fidesz számára kényesek, de tudomásul kell venni, hogy nem bio díszlet kívánok lenni a Városházán - tette hozzá a Jobbik képviselője.

Süle Zsolt véleménye szerint a polgármester nagyon mélyre süllyedt, amikor a képviselők tiszteletdíjáról beszélt. - Úgy gonndolom, hogy Áldozó Tamás pontosan tisztában van az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának mértékével, és hangulatkeltésre használ fel különböző számokat. A mindenkori képviselői tiszteletdíj mértékét a Képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza, melyet a képviselők szavaznak meg. Az ellenzéki képviselők tiszteletdíja természetesen nem térhet el a többségiekétől. Nyilvános adat, az én tiszteletdíjam 74.000 Ft havonta. Döntse el mindenki, hogy ez mennyire közelít a 150.000 Ft-hoz - zárta gondolatait Süle Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.