Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2020. Június 19. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: A helyi fideszes politikusok is tiltakozzanak a gépjárműadó elvonása ellen!

Süle Zsolt: A helyi fideszes politikusok is tiltakozzanak a gépjárműadó elvonása ellen!

A Jobbik önkormányzati képviselője szerint a pápaiak érdekében párthovatartozástól függetlenül tiltakozni kell az ellen, hogy a kormány elvonja az önkormányzatoktól a gépjárműadóból származó bevételt.

A politikus a kormány járvány- és válságkezelése kapcsán azt mondta, ugyan voltak támogatásra érdemes intézkedések, ám "összességében a járvány ürügyén hozott gazdasági intézkedések következtében kialakult válság kezelése nem megfelelő, nem elégséges a kormányzat részéről".

A politikus szerint bebizonyosodott, hogy "a kormányzati kommunikációval ellentétben a magyar gazdaság rendkívül sebezhető", és nem rendelkezik elegendő tartalékkal az ország. - Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a kormányzat is beismeri: A koronavírus-járvány kirobbanása óta, május végéig nagyjából 200 ezerrel csökkent a munkahelyek száma - hangsúlyozta Süle Zsolt hozzátéve, a kibontakozó gazdasági válságon "úgy néz ki, hogy a kormány nem nagyon tud úrrá lenni".

Süle Zsolt a kormányzat kemény megszorításáról, adók kivetéséről és adóemelésekről beszélt. Kérdésünkre válaszolva példaként említette az üzemanyagok jövedéki adójának sajtóhírek szerinti tervezett emelését, amely 10-20 forintos literenkénti áremelkedést eredményezhet. De szerinte a megszorításokat erősíti az a tény is, hogy a kormány jelentős adóbevételeket von el az önkormányzatoktól. - A gépjárműadó elvonása miatt a pápai emberek 100 millió forinttal lesznek szegényebbek. Úgy gondolom, nem kell külön magyarázni azt, hogy micsoda bevételkiesést jelent ez városunknak, micsoda negatív esemény ez a pápai embereknek. 100 millió forinttal kevesebbel számolhatunk városunk szépítésénél, a felújítások, beruházások tervezésénél. Nyugodtan mondhatom, hogy a kormányzat egyszerűen einstandolja ezt a bevételi forrásunkat, ami ellen kötelességünk tiltakozni - hangsúlyozta Süle Zsolt.

- Úgy gondolom most pártpolitikai hovatartozás nélkül fel kell ez ellen emelnünk a szavunkat meg kell védenünk a város és a pápai emberek érdekeit! Éppen ezért nagyon örülnék neki, ha nemcsak az ellenzék, de a kormánypárti potentátok is felemelnék a szavukat a pápaiak megrövidítése ellen! Örülnék, ha a kiváló fideszes pártkatonák, Áldozó, Unger, vagy az országgyűlési képviselő, Kovács Zoltán nemcsak a Fidesz érdekeiért, de a városért is kiállnának, és tiltakoznának a városunkat hátrányosan érintő tervezet ellen - tette hozzá a politikus.

Azon kérdésünkre, hogy a Jobbik miként pótolná a járvány miatt kieső adóbevételeket, Süle Zsolt elmondta, a korábbi javaslataiknak megfelelően a multinacionális cégektől és az úgynevezett oligarcháktól szedne be plusz pénzeket, illetve a kormányzati kommunikációra költött adóforintok átcsoportosításával pótolná a kieső bevételeket.

Arra a kérdésre, hogy a kieső gépjárműadóból származó bevételt helyben miként pótolná, kitéré választ adott. Mint mondta, arra térjünk vissza később, most azt szeretnék elérni, hogy az adóbevétel maradjon az önkormányzatoknál.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.