Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2018. Október 11. 19:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: A fideszes városvezetés fejőstehénnek nézi az autósokat

Süle Zsolt: A fideszes városvezetés fejőstehénnek nézi az autósokat

A Jobbik önkormányzati képviselője a legutóbbi képviselő-testületi ülés történéseit kommentálta ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A képviselő szerint a fideszes városvezetés az adóemelések és a megszorítások politikáját folytatja. Szerinte ezt támasztja alá, hogy a közelmúltban felújított Jókai utcát teljes egészében a fizetős parkolási övezetbe sorolta az önkormányzat. - A fideszes városvezetés fejőstehénnek nézi az autósokat és immár a sokadik bőrt húzzák le róluk. Egyetlen racionális érvvel sem tudták alátámasztani, hogy miért is kell fizetős övezetbe sorolni a Jókai utca ezen részét. Természetesen az autósok újabb tervezett megsarcolását én nem tudtam elfogadni, ellentétben a fideszesek vidáman megtették - fogalmazott Süle Zsolt hozzátéve, a parkolás fizetőssé tétele mellett az újjáépült utca balesetveszélyessé is vált.

Az ülésen a képviselők döntöttek arról, hogy további 75 millió forintot rendelnek a kastélykerítés felújításának megnövekedett költségeinek fedezésére. Süle Zsolt ezzel kapcsolatban azt mondta, az ülésen tisztázni szerette volna, hogy pontosan miért van szükség ekkora összegű plusz forrásra, ám a választ követően is maradtak benne kérdőjelek. Hozzátette, a közelmúltban több projekt előkészítése és pénzügyi tervezése "hagyott kivetnivalót maga után".

Süle Zsolt úgy fogalmazott, sajnálja, hogy a napirendi pontot nem tudták a tényeknek megfelelően megbeszélni, mivel ennek tárgyalásakor adta elő "elég abszurd performance-át polgármester úr, elterelve ezzel a szót a lényegről". -Közszereplőhöz méltatlanul és kissé cinikusan sajnáltatta önmagát, mások magánéletében - így az enyémben - vájkált, pedig semmi köze nincs hozzá! Polgármester úr magáról állít ki szegénységi bizonyítványt amikor - hozzáteszem, most már rendszeresen - az én magánéletemmel, az én privát szférámmal foglalkozik, a közügyek tisztázása helyett. Ráadásul ezt tetézi azzal, hogy valótlanságokat állít rólam, szintén nem első alkalommal - fogalmazott a jobbikos képviselő hozzátéve, a városvezető olyanok "szájába is adott mondatokat", akik nem közszereplől és védekezni sem tudtak az elmondottakkal kapcsolatban. Süle Zsolt szerint mindezzel Áldozó Tamás el akarta terelni a figyelmet a lényegi dolgokról.

- Mivel a fideszesek azt látják, hogy az egyetlen potenciális ellenfelüket, a Jobbikot nem tudják bedarálni, nem tudják elhallgattatni, megpróbálják az egyszerű állampolgárokat, az egyszerű szavazókat megfélemlíteni. Ezt szolgálta polgármester úr mostani akciója is. Sajnos eljutottunk oda, ahonnan 30 éve indultunk: az emberek félnek elmondani a véleményüket nyilvánosan , mert úgy érzik retorziók érhetik őket ezért. Most, hogy a rendszerváltás után 29 évvel eljutottunk ide, az egyértelműen a Fidesz felelőssége - mondta a képviselő.

A sajtótájékoztató végén Süle Zsolt a Tízparancsolatot ajánlotta a fideszes képviselők figyelmébe, egyrészt a - "Ne lopj!", másrészt pedig a - "Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot" parancsolatokat. - Kérném őket és minden tisztességes pápai polgárt, hogy próbáljunk meg ezek szellemében élni és cselekedni, hogy egy szebb világot hozhassunk létre - zárta a sajtótájékoztatót Süle Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 10:11, csütörtök | Helyi

Több ezer embert várnak a hétvégi REND Fesztiválra

A Dunántúl egész területéről érkeznek látogatók Pápára, de minden helyi érdeklődőt is szeretettel várnak a szervezők az egyébként ingyenesen látogatható programokra.

2022. Június 30. 09:59, csütörtök | Helyi

Útlezárások lesznek a belvárosban a REND Fesztivál miatt

A Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál miatt 2022. június 30-án csütörtökön estétől 2022. július 3-ig Pápa belvárosában lezárásokat kell eszközölnünk - írják a szevezők.

2022. Június 30. 09:35, csütörtök | Helyi

Fenyegette az üzemorvost, vádat emelt ellene a pápai ügyészség

Fenyegetésekkel próbált rábírni egy pápai üzemorvost, hogy a munkaegészségügyi vizsgálatán kapott minősítés megváltoztatása érdekében ismételten vizsgálja meg.