Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 04. 09:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Romlott a közbiztonság Pápán

Süle Zsolt: Romlott a közbiztonság Pápán

A politikus az áprilisi képviselő-testületi ülés témáiban tartott sajtótájékoztatót.

A jobbikos képviselő elmondta, a képviselő-testületi ülésen is jelezte, vannak aggályai a rendőrség működésével kapcsolatban. - Nem értek egyet a rendőrkapitány azon szavaival, hogy a közbiztonság terén javulás, vagy legalábbis stagnálás lenne tapasztalható Pápa térségében. Szinte valamennyi statisztikai adat romlást mutat, így az ismerté vált bűncselekmények száma is növekedett - húzta alá Süle Zsolt hozzátéve, véleménye szerint ez nem elsősorban a Pápai Rendőrkapitányság hibáját mutatja, hanem az országos rendőri irányításét. A pápai kapitányság létszámhiánnyal küzd, valamint további nehézséget jelent, hogy a határnál is helyt kell állniuk időről-időre pápai rendőri erőknek. - Az elvezényelt rendőri erők és a bűncselekmények növekedése között egyértelmű az összefüggés, hiszen kisebb a rendőri jelenlét a köztereken, valamint a preventív munkában is kevésbé tudnak jelen lenni a rend őrei - mondta a politikus hozzátéve, a kormánynak már régen fel kellett volna állítania egy professzionális határőrséget.

Süle Zsolt az áprilisi képviselő-testületi ülésen önálló képviselői indítványt nyújtott be, pártja béruniós kezdeményezésével kapcsolatban. A politikus elvi támogatást kért volna a városatyáktól azzal kapcsolatban, hogy közös célként jelöljék meg a hazai bérek európai színvonalra való felzárkóztatását, mely a rendszerváltás óta minden magyar ember vágya. - Azért adtam be ezt az indítványt, hogy a legkisebb közösségi szinteken is mindenki értesüljön erről a kezdeményezésről, reméltem, hogy lesznek olyan képviselők, akik elvi szinten támogatják ezt a tervet. Nem tevőleges támogatást, csupán elvi szintűt szerettem volna kapni, ezzel szemben semmiféle támogatást nem kaptam. Hogyha fel sem vetjük ezt a vitát, akkor el sem fogunk indulni a bérfelzárkózás útján. Ezt a kezdő lépést tettük most meg, melyet egy hosszan tartó folyamat követhet - zárta gondolatait a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.