Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2012. Január 02. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Őssejtbotrány: a plasztikai sebész állítja, nem csalt

Őssejtbotrány: a plasztikai sebész állítja, nem csalt

Nevetségesnek tartja személyével kapcsolatban a csalás gyanúját Seffer István.

A plasztikai sebész – aki az őssejtbotrány miatt indult nyomozás egyik gyanúsítottja – a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, a kaposvári klinikának volt engedélye az őssejtkezeléssel kapcsolatos tevékenységre. Hozzátette, a nyomozati iratokat látva felvetődhet az ügyben számos bűncselekmény gyanúja, de ő azokról a kezelésekről, amiket a fővárosi Nyírő Gyula Kórházban, illetve szállodai szobákban végeztek, nem tud.

A nyilvánosság előtt mutatná meg a kaposvári klinika őssejtkezelésekkel kapcsolatos dokumentációját Seffer István plasztikai sebész. A szakember a lapnak hangsúlyozta, amint a nyomozás lehetővé teszi, be fogja bizonyítani ártatlanságát. Állítása szerint az őssejtkezeléssel kapcsolatos tevékenységre a kaposvári klinika rendelkezett engedélyekkel. Hozzátette, az ügyben rajta kívül még számos gyanúsított szerepel.

Ismeretes, az őssejtbotrány kapcsán a rendőrség kilenc személyt gyanúsított meg. Az érintettek között szerepelt többek között Pákh Imre műgyűjtő, Fásy Ádám műsorvezető, Seffer István plasztikai sebész. A nyomozó hatóság szerint egy amerikai állampolgárságú személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy magyar irányítású őssejtkutató labor és egy magyar tulajdonú magánklinika szervezésében, anyagi ellenszolgáltatás fejében 2007-tõl őssejtkezeléseket végzett.

A főügyész tájékoztatása szerint a csalás gyanúja az ügyben azért is megállhat, mert az érintettek fizettek a kezelésekért, de nem rendelkeztek kellő információval azok esetleges mellékhatásairól. A terheltek vonatkozásában várhatóan a héten dől el, hogy a hatóság szerint ki és milyen minőségben vett részt a csalásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.