Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2011. November 25. 07:50, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Spekulatív támadások a forint ellen - a kormány a hazai fizetőeszköz védelmére kel

Spekulatív támadások a forint ellen - a kormány a hazai fizetőeszköz védelmére kel

Egyes vélemények szerint folyamatos nemzetközi támadás gyengíti a forintot már hosszú ideje.

A kormány minden lehetséges eszközt felhasznál a magyar gazdaság, a családok és a magyar fizetőeszköz védelmére, és nemcsak megvédi, hanem megpróbálja kideríteni, kik állnak a forint elleni esetleges spekulatív támadás mögött - közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

Giró-Szász András tájékoztatóján kijelentette: a kormány számára az elmúlt hetek eseményeiből világossá vált, hogy spekulatív támadások történtek, történhettek a forinttal szemben a közelmúltban.

Elmondta: a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat segítségét kéri az esetleges támadás kiderítéséhez.

Lóránt Károly közgazdász szerint a leértékelődés feltehetően spekulációt jelent. A szakember úgy véli: egy lassú, fokozatos gyengítés lenne szükséges, mert a magyar, főként exportra termelő, vállalatoknak nem tesz jót az erős forint - számolt be a közrádió.

„Csak a devizaadósokról beszélünk. Az egy igen nagy probléma, meg kellett volna akadályozni az első pillanatban. Miért nem beszélünk a magyar kiskereskedőről, nagykereskedőről, a magyar exportálóról, amelyik nem tudja eladni az áruját. Még a fokhagyma is Kínából jön. A hazai gazdaságot fel akarjuk lendíteni, az exportot fel akarjuk lendíteni – ehhez olyan árfolyam kell, amely ösztönzi az exportálókat, és megakadályozza a külföldi áruk beözönlését az országba, védi a hazai termelőket” – mondta Lóránt Károly közgazdász.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: forint

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.