Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2020. Június 12. 15:11, péntek | Külföld
Forrás: Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Spanyolország június végéig nem oldja fel a határain bevezetett korlátozásokat

Spanyolország június végéig nem oldja fel a határain bevezetett korlátozásokat

Spanyolország június végéig nem oldja fel a koronavírus-járvány miatt a határain bevezetett korlátozásokat - közölte csütörtökön a spanyol külügyminiszter.

Arancha González Laya az epidemiológiai szempontok figyelembe vételét hangsúlyozta a határnyitás időpontjának meghatározásakor.

Beszámolt arról, hogy tizenkét európai uniós tagállam külügyminiszterével közös videókonferencián egyeztetett a határnyitási tervekről a nap folyamán.

Mint mondta, a résztvevők megállapodtak abban, hogy összehangoltan, együttműködve akarnak cselekedni, kerülve az egyoldalú lépeseket.

Az Európai Bizottság csütörtökön felkérte a tagállamok kormányait, hogy jövő hétfőtől oldják fel a járvány miatt bevezetett határzárakat a schengeni övezetben.

Spanyolország a világon az ötödik, Európában a második az igazolt koronavírus-fertőzések számát tekintve.

A madridi egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint a nyilvántartott esetek száma 242 707. Az elmúlt egy napban 156 új fertőzöttet regisztráltak.

Egy hét alatt 32 fertőzött hunyt el. A halálesetek összesítését a szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27 136 halálos áldozat szerepel.

Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter a járvány kezdete óta rendszeres heti parlamenti bizottsági meghallgatásán tájékoztatott arról, hogy eddig több 4,4 millió koronavírus-vizsgálatot végeztek el az országban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.