Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 14. 11:33, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Elvéreznek az áldozatok a halálos szertől.

Öt embert vett őrizetbe vett a rendőrség a napokban elhunyt drogfogyasztó fiatalok rejtélyes halálával összefüggésben. Figyelmeztetik a kábítószer fogyasztókat, hogy Fejér megye területén egy olyan új kémiai vegyület jelent meg a drogpiacon, amely nagy valószínűséggel két halálesetet is okozta.

A halálesetek a para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyülettel hozhatók összefüggésbe. Ez a dizájnerdrog-komponens Magyarországon eddig nem volt ismert, Hollandiában azonosították 2012-ben. A rendőrség kérésére az igazságügyi szakértői és egyetemi intézetek toxikológus és vegyész szakértői most soron kívül végzik a minták elemzését.

Székesfehérváron vasárnap hajnalban egy 18 éves fiú, hétfőn Csákváron egy 28 éves férfi halt meg, miután ismeretlen összetételű kábítószert fogyasztottak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden további 12 olyan embert kutatott fel, akik hasonló tünetekkel fordult orvoshoz, valamennyien drogosok.

A rendőrség nyomozócsoportot hozott létre, hogy tisztázza a halálesetek és a rosszullétek összefüggéseit. Eljárást folytatnak egy 26 éves nő, valamint két 23, egy 25 és egy 30 éves férfi ellen. A rendőrség őrizetbe vette őket, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Zacher Gábor toxikológus az Indexnek elmondta, a hétvégén Budapesten is halt meg kábítószer-fogyasztó.

– Ezek a szerek felemelik a test hőmérsékletét 42 fok fölé, ami a máj működési zavarát, véralvadászavart, majd spontán vérzést idéz elé. Ehhez nem kell sérülés, ilyenkor a fogyasztó beléből, szeméből, nyálkahártyájából folyhat a vér, s végül elvérezhet az illető, miközben az orvosok tehetetlenek – mondta, majd hozzátette, egy hétvégén átlagosan kétszázan kerülnek Magyarországon kórházba droghasználat miatt.

– A fogyasztóknak fogalmuk sincs, mit tartalmaznak azok a dizájnerdrogok, amiket szednek – Zacher szerint a legtöbb szer Kínából származik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.