Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2013. Június 14. 11:33, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Elvéreznek az áldozatok a halálos szertől.

Öt embert vett őrizetbe vett a rendőrség a napokban elhunyt drogfogyasztó fiatalok rejtélyes halálával összefüggésben. Figyelmeztetik a kábítószer fogyasztókat, hogy Fejér megye területén egy olyan új kémiai vegyület jelent meg a drogpiacon, amely nagy valószínűséggel két halálesetet is okozta.

A halálesetek a para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyülettel hozhatók összefüggésbe. Ez a dizájnerdrog-komponens Magyarországon eddig nem volt ismert, Hollandiában azonosították 2012-ben. A rendőrség kérésére az igazságügyi szakértői és egyetemi intézetek toxikológus és vegyész szakértői most soron kívül végzik a minták elemzését.

Székesfehérváron vasárnap hajnalban egy 18 éves fiú, hétfőn Csákváron egy 28 éves férfi halt meg, miután ismeretlen összetételű kábítószert fogyasztottak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden további 12 olyan embert kutatott fel, akik hasonló tünetekkel fordult orvoshoz, valamennyien drogosok.

A rendőrség nyomozócsoportot hozott létre, hogy tisztázza a halálesetek és a rosszullétek összefüggéseit. Eljárást folytatnak egy 26 éves nő, valamint két 23, egy 25 és egy 30 éves férfi ellen. A rendőrség őrizetbe vette őket, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Zacher Gábor toxikológus az Indexnek elmondta, a hétvégén Budapesten is halt meg kábítószer-fogyasztó.

– Ezek a szerek felemelik a test hőmérsékletét 42 fok fölé, ami a máj működési zavarát, véralvadászavart, majd spontán vérzést idéz elé. Ehhez nem kell sérülés, ilyenkor a fogyasztó beléből, szeméből, nyálkahártyájából folyhat a vér, s végül elvérezhet az illető, miközben az orvosok tehetetlenek – mondta, majd hozzátette, egy hétvégén átlagosan kétszázan kerülnek Magyarországon kórházba droghasználat miatt.

– A fogyasztóknak fogalmuk sincs, mit tartalmaznak azok a dizájnerdrogok, amiket szednek – Zacher szerint a legtöbb szer Kínából származik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 17:01, szombat | Bulvár

Egy új hipotézis magyarázatot adhat a Föld-szerű bolygók keletkezésére is

Magyarázatot adhat többek között arra, hogyan keletkeztek a Föld-szerű bolygók vagy a Jupiter méretű óriásbolygók.

2022. Január 21. 15:54, péntek | Bulvár

Meghalt Meat Loaf, a Rocky Horror Picture Show sztárja

Meghalt Meat Loaf amerikai rockénekes, színész. A Rocky Horror Picture Show című zenés mozisiker egykori főszereplője csütörtökön éjjel halt meg 74 évesen. A halál okát egyelőre nem közölték.

2022. Január 20. 12:05, csütörtök | Bulvár

Férget neveztek el Jeff Daniels színészről

Jeff Daniels amerikai színészről neveztek el egy pókölő élősködőt amerikai tudósok - írta a The Guardian online kiadása.

2022. Január 20. 07:00, csütörtök | Bulvár

Baleset után meghalt Hannibál Lecter megformálója

Síbalesete után meghalt a 37 éves Gaspard Ulliel César-díjas francia színész.