Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 30. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sokba kerülünk a biztosítónak? - ezreknek mondják fel szerződését

Sokba kerülünk a biztosítónak? - ezreknek mondják fel szerződését

Több ezer autósnak akkor is biztosítót kell váltania a kötelező kampány végén, ha egyébként nem tenné. Ők azok, akik túl sokba kerülnek a biztosítóknak, ezért azok egyoldalúan felbontják a szerződést. Erről a napokban, legkésőbb december elsejéig értesítik az érintett „renitens” autósokat. Lépjen önként az, aki úgy érzi, ebbe a körbe tartozik, mert most még szabadon válogathat az ajánlatok között.

Több ezer autóst érhet meglepetés a napokban: akarata ellenére felmondja a biztosítója a kötelező gépjármű felelősségbiztosítását (kgfb). Ők azok a „renitens” autósok, akik után túl sok a fizetnivaló, túl gyakran okoznak kárt másoknak és a biztosítójuknak – hívja fel a figyelmet a jelenségre Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs vezetője. A CLB piaci adatokon alapuló becslése szerint a 4 milliós kgfb-szerződések több százalékát, autósok ezreit érinthet a felmondási hullám. Azok, akik nem maradhatnak a régi biztosítójuknál, a napokban kapják meg – vagy már ki is postázták nekik – az egyoldalú felmondólevelet.

Nem új jelenségről beszélünk – szögezi le Németh -, de azokat az ügyfeleket, akiket ez érint természetesen új, kellemetlen meglepetésként érint majd a biztosító lépése. A szakértő szerint ezeknél az ügyfeleknél kimagaslóan magas a biztosító kockázata, amelyet az ügyfél díja nem fedez. A „bélyeget” az érintett autósok viszik magukkal, s bármelyik biztosítónál szerződnek, az átlagosnál drágább tarifát fogják fizetni. Ennek ellenére érdemes még így is összehasonlítani majd az árakat, mert még a magasabb kategóriában is lehet különbségeket találni. Németh azonban azt ajánlja, hogy azok, akik tudják, idén sokat fizetett utánuk a biztosítójuk, mert többször is tetemes kárt okoztak, jobb, ha önként mennek, van még néhány nap, szabadon keresgélhetnek a jobbnál jobb ajánlatok között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: