Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2015. Január 22. 09:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Sokat reméltek, de csak pár eurót zsákmányoltak

Sokat reméltek, de csak pár eurót zsákmányoltak

Jelentős mennyiségű készpénzre és aranyórákra számított az a három Vas megyei férfi, akik 2015. január 15-én kora reggel törtek be egy pápa-kéttornyúlaki családi házba.

A pápai nyomozók négy nap múlva már gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 34 éves L. Nándor büki, a 44 éves V. Tibor kőszegi és a 37 éves H. László csepregi lakosok 2015. január 15-én 6 óra után nem sokkal érkezett meg gépkocsival a Pápához tartozó településre, egy korábban már kiszemelt családi házhoz. Még látták, amint a háziak elindultak otthonról. Ezt követően az ingatlan mögötti utcába mentek és a hátsó kerten keresztül közelítették meg az udvart. Egyikük berúgta a kazánházba vezető fa ajtót, majd a kazánházból – szintén egy ajtó berúgásával – bejutottak a lakásba is. Itt értékek után kutattak, ám csak pár eurót találtak. A házat elhagyták, majd a csekély zsákmánnyal hazaindultak. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói – a felderítő munkájuk eredményeként – 2015. január 19-én gyanúsítottként hallgatták ki V. Tibort, aki beismerő vallomást tett. Társait másnap hallgatták ki a rendőrök, ők szintén elismerték a betörést. Elmondták, hogy előzetesen felmérték a tulajdonosok szokásait, és tudták, hogy mikor áll üresen az ingatlan. A házőrző kutyát egy udvaron talált vascsővel félemlítette meg az egyikük.

A három férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. V. Tibor intellektuális közokirat hamisítás vétség elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, mivel 2014. december 20-án este Nyárád külterületen az őt igazoltató pápai járőröknek testvére adatait diktálta be.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 11:02, kedd | Helyi

Zene – Tánc – Bor – Somló… Somló Fesztivál 2021

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Augusztus 02. 16:39, hétfő | Helyi

Így néz ki most a megújuló Várkert!

Legutóbb április végén jártunk a Zöld Város Projekt keretében teljes körűen megújuló Várkertben és Erzsébet ligetben.