Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 19. 08:49, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sokan nem álltak meg a Stop táblánál a 83-ason!

Sokan nem álltak meg a Stop táblánál a 83-ason!

A pápai és ajkai rendőrök közösen ellenőrizték a közlekedési szabályok betartását a 83-as főút épülő szakaszán ideiglenesen kialakított kereszteződésben.

A Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 18-án közös ellenőrzést tartottak, amelynek célja a közlekedési balesetek megelőzése és a várostelepülések közlekedésbiztonságának javítása volt.

A közös akció elsősorban azon járművezetők kiszűrésére irányult, akik a személyi sérüléses közlekedési balesetek létrejöttében vezető szerepet játszó jogsértéseket követték el.

Az ellenőrzések helyszínein Pápán tizenhárom sofőr hagyta figyelmen kívül az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közlekedési jelzőtáblát, amiért a rendőrök helyszíni bírsággal sújtották őket. További három sofőr a megengedett legnagyobb sebességet lépte túl, ők szintén helyszíni bírságot kaptak a velük szemben intézkedő járőröktől. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt hat gépjárművel közlekedő személynek kell közigazgatási bírságot fizetnie, míg egy sofőr a mobiltelefon vezetés közbeni használata miatt részesült helyszíni bírságban. Egyéb közlekedési szabályszegések miatt további négy gépjárművezetőt figyelmeztetésben részesítettek a rendőrök.

A rendőrök felhívják a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy hasonló közös ellenőrzésre a jövőben is számítani kell a Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén egyaránt.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék