Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 28. 09:30, péntek | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal

Sokan élnek az Erzsébet-program pályázati lehetőségeivel

Sokan élnek az Erzsébet-program pályázati lehetőségeivel

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2014-ben az Erzsébet-program keretében 62 pályázatot hirdetett meg: nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, valamint gyerekek részére.

A Programra ebben az évben 3,5 milliárd forintot biztosít azAlapítvány.

Az első évhez képest az immár harmadik évébe lépett Program pályázatainak számamegkétszereződött. Gyerekek részére 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új táborthirdettek – újdonság a népi mesterségek tábora, az író-olvasó tábor, vagy a hatféle speciálissport- és a kétféle művészeti tábor – és ugyancsak újdonság a Napközi Erzsébet-tábor,amelyet hat leghátrányosabb kistérségben szerveznek.

Az idei pályázatok igen népszerűek; a szociális pályázatok rendkívül gyorsan teltek be azidén, és a táborokra is nagy az érdeklődés. Néhány sporttáborba, illetve a Napközi Erzsébet-táborban van még hely, és lehet jelentkezni az őszi kirándulásokra is.

Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője a Program újdonságairól szóló veszprémisajtótájékoztatón hangsúlyozta az Erzsébet-táborok szakmai vezetőinek fontos szerepét. „Aszakmai vezetők személye már önmagában is garanciát jelent a sikerre és a minőségre.” –mondta a szóvivő. A táborokat vezető neves szakemberek, olimpikon és világbajnoksportolók, illetve művészek köréhez az idei évben még többen csatlakoztak; többek között az
öttusa táborban az idei nyáron Martinek János olimpiai bajnoktól tanulhatnak majd a résztvevő gyerekek.

Dr. Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott ismertette, hogy a megyéből tavalyközel 3000 fő vett részt a szociális üdülések valamelyikén, és több mint 2000 gyerektáborozott vagy kirándult a Program jóvoltából. Egy Veszprém megyei kisgyerek; KovácsSzilvia, aki a nyári alkotóművész táborban vett részt, kiemelkedő tehetségénekköszönhetően az Erzsébet Talentum Programban is részt vehet.

Az Erzsébet-program megvalósítását az Erzsébet-utalvány forgalmazásának pénzügyieredménye biztosítja, központi költségvetési források bevonása nélkül.Az Erzsébet-táborokra a keret kimerüléséig, de legkésőbb március 20-ig lehet jelentkezni awww.erzsebetprogram.hu honlapon.

Címkék: Erzsébet program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.