Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Szeptember 05. 15:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Sok a panasz a kiliáni játszótérrel kapcsolatban

Sok a panasz a kiliáni játszótérrel kapcsolatban

A lakók szerint 16-18 éves fiatalok sajátították ki a játszóteret, amit így a kisgyermekes családok alig-alig mernek használni.

Olvasónk elmondása szerint alkoholt fogyasztanak, cigarettáznak, de kisebb rongálások is előfordulnak, nem egyszer törött üvegek szilánkjai borítják be a játszótér környékét, egyesek kábítószergyanús anyagot is fogyasztanak. Forrásunk egy verekedésről is beszámolt, amelynek során az egyik fiatal kutyához hasonló módon morgott, miután földre vitte társát, akit meg is harapott. Feltételezése szerint drog hatása alatt állhatott a támadó fiatal.

A lakók a körzet önkormányzati képviselőjéhez fordultak, aki szerint kamera felszerelése nem orvosolná a problémát, a rendőrség értesítését javasolta.

Megkerestük az ügyben a rendőrséget, amelytől megtudtuk, 2024. június 1-je és augusztus 31-e között összesen 6 bejelentés érkezett az érintett területről. - Kollégáink minden esetben kivonultak a helyszínre, és igazoltatták, valamint figyelmeztették a rendzavarókat. Egy esetben büntetőeljárás indult garázdaság elkövetése miatt - írják, hozzátéve, a rendőrök folyamatosan járőröznek a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén, és minden bejelentésre reagálnak. Az esti időszakban is többször visszatérően ellenőrzik a kérdéses területet, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közrendet és a közbiztonságot fenntartsák.

Az egyenruhások azt javasolják, hogy minden esetben hívják a 112-es általános segélyhívó számot és kérjenek rendőri segítséget. A hatóság emberei kivonulnak a helyszínre, igazoltatják és figyelmeztetik a rendzavarókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 25. 19:15, péntek | Helyi

Hosszú verseny lesz, mi bírni fogjuk, reméljük a Fabia is!

Villáminterjú Kronome Ákossal a Zemplén Rally előtt.

2024. Október 25. 14:17, péntek | Helyi

Előzzük meg a halottak napi tüzeket

Az elkövetkező napokban többen kilátogatnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak.

2024. Október 25. 11:21, péntek | Helyi

Elkötöttek egy Hondát, fának hajtottak vele a tizenéves fiatalok

Jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás két fiatallal szemben.

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.