Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Április 15. 09:28, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Snowman néven érkezik a Škoda terepjárója

Snowman néven érkezik a Škoda terepjárója

A kompakt hobbiterepjárók egyre nagyobb sikernek örvendenek, így a Volkswagen konszern szemszögéből logikusnak tűnik a stratégia, hogy a lehető legtöbb leányvállalat portfólióját hasonló típusokkal gazdagítsák. A Škoda palettáján legkésőbb 2016-ban felbukkanó SUV a Snowman elnevezést kapja a keresztségben.

Ami az újdonság megjelenését illeti, a márkaarculatba simulva a Rapid és az új Octavia modelleken megismert modernebb formákat és stíluselemeket láthatjuk majd viszont, miközben a magasabb felépítés gondoskodik arról, hogy a terepes hangsúlyosan elkülönüljön a Scout átiratoktól is.

A Snowman esetében meglepetés, hogy a típus öt és hét üléssel egyaránt megrendelhetővé válik, hiszen a Škoda nagyobb utasteret rejteget majd a felmenőnek számító Tiguannál is. A műszaki tartalom vonatkozásában a későbbiekben egy plug-in hibrid kivitel is debütálhat, ám a forgalmazás kezdetén kizárólag a már ismert hajtásláncok teljesíthetnek szolgálatot. Benzines fronton az 1,4 literes TSI 150, a kétezres 180 vagy 220 lóerős teljesítménnyel állhat rendelkezésre, míg a hasonló hengerűrtartalmú dízel 150, illetve 185 paripát állíthat csatasorba. Az újdonság nagyságrendileg 7 millió forintos alapárával olyan konkurenseket szemel ki magának, mint a Ford Kuga, vagy éppen japán földről a Honda CR-V és a Toyota RAV4, de borsot törhet nagy összehasonlító tesztünk képviselőinek orra alá is.

Címkék: Škoda, autó, terepjáró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.