Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 14. 08:23, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

Skatepark - Ha vigyáznak rá, felújítják!

Skatepark - Ha vigyáznak rá, felújítják!

Dr. Áldozó Tamás polgármester a Naplo-online-nak beszélt a pápai extrém sportpálya állapotáról.

Mint ahogy arról oldalunkon is beszámoltunk, a Streetnews hírportál és pápai extrém sportrajongók online aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a pálya balesetveszélyes állapotára. A Naplónak most Juhász Balázs, a PÉK Skate Team vezetője beszélt a problémákról.

- Nyári napokon akár harminc-negyven fiatal is ellepheti a görkoripályát, de hidegebb időben is összegyűlünk itt legalább tucatnyian. Annak idején nagyszerű ötletnek bizonyult a skatepark létrehozása, hiszen így lett egy elfogadott helye a görkorin, gördeszkán, rolleren, BMX-en sportoló fiataloknak. Itt nem zavarunk senkit, odafigyelünk egymásra, és minőségi pályán hódolhatunk a szenvedélyünknek - nyilatkozta lapunknak Juhász Balázs, a PÉK Skate Team vezetője. Azonban Balázs elmondása szerint az idő kikezdte a pálya elemeit: szinte mindegyiken felfedezhető egy-egy lyuk, repedés. Ezek így balesetveszélyessé váltak, és minél előbb meg kellene őket javítani.

- Persze az extrém sport velejárója néha a kisebb-nagyobb baleset, horzsolás átélése, viszont a sérült pályaelemek megnövelik és súlyosbítják a kockázatot. Ugyan tavaly a városi játékfesztiválra befoltozták a lyukakat, azonban a legjobb az lenne, ha az elemek teljes borítását lecserélnék. Ehhez bármilyen segítséget, támogatást szívesen fogadunk mondta a PÉK Skate Team vezetője.

Hozzátette, csoportjuk tagjait gyakran hívják iskolákba, valamint különféle rendezvényekre bemutatót tartani. Minden felkérésnek eleget tesznek, ezzel is népszerűsítik az extrém sportot és növelik az elfogadottságát. Balázs véleménye szerint a fiatalok nagy számban érdeklődnek az efféle sportok iránt, és minden mozgásfajtát meg kell becsülni, ami manapság felkelti az ifjúság érdeklődését.

A lap megkereste a pálya tulajdonosát, Pápa város önkormányzatát is.Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere elmondta, a létesítmény megnyitása óta folyamatosan javításokat kellett elvégezni a pályán, és ismereteik szerint több játékelem jelenleg is sérült.

- A sérülések kisebb része a használatból adódik, nagyobb részénél pedig nem zárhatjuk ki a szándékos károkozást. Nem tudunk arról, hogy PÉK Skate Team néven bejegyzett egyesület létezne. Mi készséggel elfogadjuk ezt a fajta sporttevékenységet, egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmét a leendő egyesület képviselőinek, hogy Pápán működik egy normatív alapú sporttámogatási rendszer. Erre pályázni kell, és a benyújtott pályázatok alapján dönt az illetékes bizottság az egyes sporttevékenységek támogatásáról. Ezt a PÉK Skate Team most elmulasztotta - közölte a polgármester, aki leszögezte azt is, hogy a városvezetés nem akarja megszüntetni az általa létrehozott skateparkot.

- Időszakonként nagy a rendetlenség, sok a szemét ezen a területen. Mi azt várjuk, hogy legyen egy olyan szervezet, amely képes felelősséget vállalni a létesítmény állagának a megőrzéséért. Abban az esetben, ha létezik ez a felelősségvállalás, a város hajlandó pénzt költeni arra, hogy felújítsa ezt a pályát. Ellenkező esetben nincs értelme közpénzt költeni ezekre az eszközökre - tette hozzá dr. Áldozó Tamás.

Negyedmillióba kerülne a kijavítása

A pápai skateparkot 8,9 millió forintból építtette a város 2008-ban. A pályaelemek folyamatos foltozása mellett tavaly a játékfesztivál előtt 80 ezer forintot költöttek javításra - tudtuk meg dr. Áldozó Tamástól. Jelenleg a pályaelemeken található lyukakon túl hiányzik a kerítés egy szakasza. Ezen problémák teljes, szakszerű javítása a városvezetés szerint körülbelül negyedmillió forintba kerülne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.