Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Simor András búcsújelentése

Simor András búcsújelentése

A Magyar Nemzet információi szerint hamarosan olyan előrejelzést készül közzétenni a Simor András vezette Magyar Nemzeti Bank, amely egyebek mellett azt tartalmazza, hogy fenntarthatatlan a magyar adósságpálya. A jegybankban készülő jelentésnek nemcsak a tartalma, hanem az időzítése is rendkívül meglepő. Ezt az előrejelzést általában április környékén szokta nyilvánosságra hozni az MNB. Az, hogy most előre hozzák ennek az időpontját, csak azzal magyarázható, hogy Simor András megbízatása március elején lejár, és utoljára még oda akar egyet szúrni a kormánynak.

A szakmailag nem megalapozott vélemény egyrészt rontja az ország megítélését, ami a forint árfolyamától kezdve a CDS-feláron át az állampapírok iránti keresletig negatívan érzékeltetheti hatását.

Ismert, az Állami Számvevőszék a múlt héten hozta nyilvánosságra jelentését az MNB működéséről. Ebben megállapította, hogy a nemzetközi szervezetektől a magyar állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban a jegybank a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, a hitelintézeti törvény előírásait megsértve, az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a hét legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak 2008 és 2010 között. A történtekkel összefüggésben a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya nyomozást rendelt el. A március 3-án távozó jegybankelnök parlamenti meghallgatására hétfőn kerülhet sor. A Magyar Nemzet azt is megtudta, Simor András politikai pályára készül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár