Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 26. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sikeres tanfolyam a pápai légibázison

Sikeres tanfolyam a pápai légibázison

Hat katonai szervezet, 34 törzszászlósa és zászlósa szerezte meg a beosztásuk ellátásához szükséges végzettséget a közelmúltban az MH 47. Bázisrepülőtéren befejeződött a Hibrid Egységes Zászlóstanfolyamon.

A tavaly szeptemberben kezdődött tanfolyamon résztvevő állomány többek között kommunikációs, vezetéselméleti, konfliktus kezelési és katonai döntéshozatali ismeretekkel bővítette tudását. A képzési tematika részeként az altisztek egy hadtörténeti momentumot is megelevenítettek, méghozzá az 1849. júliusi ihászi csatát.

A zászlóstanfolyam befejezéseként a vizsgázók adott témákból záródolgozatot készítettek, amelyet meg kellett védeniük, illetve egy szóbeli tételt húztak. A képzést teljesítő állománynak a kibocsátó rendezvényen az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese, Gadó Imre alezredes gratulált. A bizonyítványok átnyújtása után Végh István törzszászlós kiváló tanulmányi eredményei jutalmaként emléktárgyban részesült. Kondor Gaál Zsuzsanna törzszászlós és Katona Zoltán zászlós az alakulat vezénylőzászlósától, Némethy Tamás főtörzszászlóstól okleveleket vehetett át. Végül az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjának vezénylőzászlósa, Bukovinszki Zsolt főtörzszászlós megköszönte mindenkinek a munkáját és a tanfolyamon nyújtott teljesítményét.

Szöveg: dr. Luka Dániel | Fotó: Cser Georgina őrmester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.