Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 03. 11:44, hétfő | Sport

Semmit sem kockáztattunk!

Semmit sem kockáztattunk!

A Kronome - Pásztor ralipáros, boldogan haladt át a Széchenyi Téren felállított céldobogón az 56. Mecsek Ralin.


56. Mecsek Rally – 2023.06.22.-24.
Kronome Ákos – Pásztor Tamás
Skoda Fabia R2 – Andrew Motorsport Kft.

Ákossal beszélgetek a túlélő túrának is beillő verseny után.

Jól gondolom, hogy ha kupa nélkül is de, boldogan álltatok fel a Széchenyi Téren felállított céldobogón?
-Igen, ez így van, a verseny előtt eldöntöttük Tamással, hogy nem foglalkozunk sem a sajátunk, sem mások idejével, csak az autó megismerésére, beállítására szánjuk ezt a versenyt. A Skoda a pályabejárás előtti napon lett kész, tényleg egy métert sem mentünk vele. Minden megtett kilométer nagyon kellett, semmit sem kockáztattunk.


Szombaton kicsit hullámzó volt a teljesítményetek, Ennyire féltetek - vagy csak óvatosan mentetek - hogy milyen pályák fogadnak a vihar után?
-Nem féltünk, csak nem akartunk kockázatot vállalni, találkoztunk vizes, sáros részekkel, de nem volt vészes. Voltak szakaszok, ahol még nem volt jó az autó beállítása, egy balesetet mindenképp szerettünk volna elkerülni. Egy kiesés keresztülhúzta volna ezt a hosszú tesztet.


Csak sikerült szombaton is egy szakaszgyőzelem a Hetvehely - Golgota gyorson. a következő ORC versenyre ez bizakodásra adhat okot?
- A Fabia nagyon tetszik mindkettőnknek, van benne bőven még, a kanyarsebessége sokkal nagyobb, mint a régebbi autónknak. Ezt a gyorsaságit szeretjük, nagyon jó a ritmusa, próbáltunk azért mi is gyorsulni. A verseny folyamán, egyre közelebb kerültünk a kategória társakhoz.

Végezetül, szinte mindenféle talajviszony volt a két versenynap. Miként tudtatok gumit választani vagy állítani Skoda Fabia-n? Hogy értékeled a versenyt?
- Négy darab gumival teljesítettük a versenyt, száraz pályára való abroncsokkal mentünk végig, más nem működött volna. A Fabiat folyamatosan állítottuk, egyre jobban működik, van még munka vele, de haladunk előre, jó lesz.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Valkai János, Petrás Zsolt.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.