Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 12. 19:29, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Selfie-jei buktatták le a dílert

Selfie-jei buktatták le a dílert

A Szikszói Járásbíróság a minap ítéletet hozott annak a vádlottnak a büntetőügyében, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott Szikszón 2010-től 2015-ig rendszeresen adott át marihuánát visszajáró vevőinek, ismerőseinek „füves cigaretta” formájában. Az esetek többségében pénzért árulta, azonban időnként előfordult, hogy ingyen is adott néhány személynek kisebb mennyiségű kábítószert. A dílerkedést egy méhészetben végezte, ahol a vadkender termesztéssel is megpróbálkozott 2014-től kezdődően. A hatóságok úgy szereztek tudomást a fenti cselekményről, hogy a vádlott telefonjával több olyan „selfie”-t is készített, melyen cannabis-ültetvénye előtt áll.

A bíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, valamint a több mint 440 ezer forint eljárási költség megfizetésére kötelezte.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte, az eljárás során a hatóságokkal mindvégig együttműködött. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott korábban egy alkalommal már került összeütközésbe a törvénnyel.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Címkék: díler, selfie, szikszó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére