Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Január 22. 13:20, péntek | Helyi
Forrás: Polgár Gabriella

Segítsünk Móninak!

Segítsünk Móninak!

A szeretetreméltó, szelíd szavú lány:

Móni

Szorgalmas és szolgálatkész. Olyan ember, aki eddig – ha kellett – bárkinek önként ajánlotta fel a maga segítségét. Ám most ő szorul segítségre, pedig… Pedig ez idáig minden helyzetben igyekezett helytállni, tette a dolgát. Egy egyáltalán nem könnyű gyerekkor után a pápai Szakmunkásképző diákjaként is egykori nevelői, osztályfőnöke máig szívesen találkoznak vele egy kis emlékidézésre. Azután helyt állt gyárban dolgozóként, majd az egyik pápai fagyizó eladójaként, éppen úgy, mint - a szentendrei kiképzést követően - szerződéses katonaként. De dolgozott egészen mostanáig, a legutóbbi időkig - az 5 évvel ezelőtti első agyműtétje után is - leszázalékolva, kevesebb pénzért, de napi 6 órában. Büszkén mesélte mindig, hogy milyen szerencsés, mert ilyen kedves kollégái vannak. Pedig pontosan tudjuk: kinek-kinek a közösség általi elfogadottsága tükrözi a maga hozzáállását is…

Az elmúlt 5 évben hatalmas fegyelmezettséggel figyelt az egészségére, az étkezésére, a napi rendszeres sportolásra is. Ám pontosan tudjuk: az Élet, a Sors elképesztően kegyetlen és igazságtalan tud lenni! Betegsége most kiújult erővel fenyegeti az Életét!

Próbáljuk segíteni, hogy a sors kegyetlensége elleni küzdelmében legyen elég lelkiereje. De mindenekelőtt segítsük őt abban, hogy – miközben a jelenleg is folyamatban lévő kezelések tortúráját ki kell bírnia - a kiújuló betegségből adódó plusz gyógyszer- és vitaminköltségek, továbbá az előtte álló agyműtétjét követő steril környezet kialakítása ne jelentsen számára megoldhatatlan anyagi problémát! Életéért folytatott küzdelmében segítsük őt azzal is, hogy maga mögött érezhesse a pápai közösség erejét. Hogy érezze: „Elfogyhat a szó, a türelem, a jókedv, de a Szeretet soha nem fogy el.” A szeretet, mely Erőt képes adni és csodával határos módon és mértékben képes a rosszat Jóra fordítani…

Ruff Mónika bankszámlaszám: 11773487-00069742

Polgár Gabriella belpolitikai újságíró
egyike azoknak, akik segíteni akarnak

Fotó: Facebook (Ruff Mónika)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.