Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 09. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Savval leöntéssel is fenyegetett

Savval leöntéssel is fenyegetett

Az ország különböző pontjain élő sértetteket – és több ízben azok családtagjait is – fenyegető telefonhívásokkal és sms üzenetekkel zaklatta egy szegedi férfi.

Egy pápai nő 2013. június 19-én tett bejelentést a Pápai Rendőrkapitányságon arról, hogy egy ismeretlen férfi néhány napja fenyegető telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatja. A fenyegetésekkel akartarávenni, hogy amúgy valós anyagi tartozását rendezze egy győri céggel. A fenyegetések a későbbiekben is folytatódtak, de már nem csak az asszonyt, hanem férjét és 9 éves kislányát is érintették. Az ügyben nyomozó Mehringer Richárd rendőr főtörzsőrmester további négy, az ország különböző pontjain élő sértett azonosított be. Őket – és esetenként hozzátartozóikat – ugyanaza férfi fenyegettemeg életveszélyesen, mint aki a pápai bejelentőt iszaklatta. Több esetben kilátásba helyezte, hogy savval leönti az érintetteket, ha nem veszik fel a hitelezővel a kapcsolatot, vagy nem fizetik meg a tartozásukat. A felderítés adatai a 65 éves N. István szegedi lakoshoz vezettek, akit a nyomozó és társa 2014. október 7-én Szegedről a Pápai Rendőrkapitányságra előállított. Aférfikihallgatása alkalmával részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a megfenyegetettek nevét és elérhetőségét olyan ismerőseitől kapta, akiknek a sértettek tartoztak. Az ő feladata a tartozások behajtása volt, ám állítása szerint a megbízói nem tudtak a fenyegető hívásokról és üzenetekről.
N. István ellen önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.