Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2014. Október 09. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Savval leöntéssel is fenyegetett

Savval leöntéssel is fenyegetett

Az ország különböző pontjain élő sértetteket – és több ízben azok családtagjait is – fenyegető telefonhívásokkal és sms üzenetekkel zaklatta egy szegedi férfi.

Egy pápai nő 2013. június 19-én tett bejelentést a Pápai Rendőrkapitányságon arról, hogy egy ismeretlen férfi néhány napja fenyegető telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatja. A fenyegetésekkel akartarávenni, hogy amúgy valós anyagi tartozását rendezze egy győri céggel. A fenyegetések a későbbiekben is folytatódtak, de már nem csak az asszonyt, hanem férjét és 9 éves kislányát is érintették. Az ügyben nyomozó Mehringer Richárd rendőr főtörzsőrmester további négy, az ország különböző pontjain élő sértett azonosított be. Őket – és esetenként hozzátartozóikat – ugyanaza férfi fenyegettemeg életveszélyesen, mint aki a pápai bejelentőt iszaklatta. Több esetben kilátásba helyezte, hogy savval leönti az érintetteket, ha nem veszik fel a hitelezővel a kapcsolatot, vagy nem fizetik meg a tartozásukat. A felderítés adatai a 65 éves N. István szegedi lakoshoz vezettek, akit a nyomozó és társa 2014. október 7-én Szegedről a Pápai Rendőrkapitányságra előállított. Aférfikihallgatása alkalmával részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a megfenyegetettek nevét és elérhetőségét olyan ismerőseitől kapta, akiknek a sértettek tartoztak. Az ő feladata a tartozások behajtása volt, ám állítása szerint a megbízói nem tudtak a fenyegető hívásokról és üzenetekről.
N. István ellen önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Megszűnik a Városgondnokság!

A Városgondnokság önálló költségvetési intézményként 2022. június 30. napjával jogutód nélkül megszűnik, Pápa Város Képviselőtestületének döntése nyomán.

2022. Május 27. 08:18, péntek | Helyi

Százezres kárt okozott az automosóban

A vízsugárral tönkretette a mosó rendszerét, így pénz bedobása nélkül használhatta azt.

2022. Május 27. 08:16, péntek | Helyi

Ittasan nekiütközött egy busznak, majd elhajtott

2022. Május 27. 08:15, péntek | Helyi

Folytatódik a közműcsere a Dózsa György utcában, hétfőtől forgalomkorlátozásra kell számítani

Elsőként az Aradi és a Szalmavári utca közötti szakaszon végzik el a vízvezeték cseréjét, majd pedig haladnak tovább egészen a Gyimóti útig.