Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2013. Március 13. 09:08, szerda | Helyi
Forrás: idokep.hu, idojaras.hu

Sarkvidéki hideg jön 120 km/órás széllel és hófúvással

Sarkvidéki hideg jön 120 km/órás széllel és hófúvással

Európa nyugati és északi felét már elérte az a sarkvidéki hideg levegő, mely ma este hazánkra is lecsap. A Bakonyban hófúvást jósolnak. Március 15-én is marad a fagy.

A sarkvidék felől elkezdett bezúdulni a hideg levegő a kontinensre a hétvégén, és Európa nyugati és északi felén zord télire fordult az idő. A kontinens északi, nyugati felén már hétfőn általában nem érte el a fagypontot a hőmérséklet, és többfelé havazott is, gyakran 10 centimétert meghaladó hó hullott. Heves hóviharok alakultak ki Dél-Angliában és Franciaország északnyugati részén, az intenzív havazásban és a szél által épített méteres hótorlaszokban autósok százai akadtak el. Sokan az éjszakát is gépkocsijukban vészelték át. Több repülőjáratot is töröltek a térségben.

Hideg ma estétől, vagy csütörtök hajnaltól köszönt be Magyarországon. Az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé várható eső; majd a viharossá, néhol orkán (110-120km/h) erejűvé fokozódó északi széllel bezúduló hideg levegő hatására egyre többfelé alakulhat ki havazás. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon és a Bakonyban hófúvások is kialakulhatnak. Napközben semmit sem emelkedik majd a hőmérséklet: nyugaton 0, keleten még 9 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete, majd estétől erős lehűlés várható.

Pénteken, nemzeti ünnepünkön továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg a nap első felében számíthatunk további hóesésre, hózáporokra. Marad az erősen viharos szél. Keleten lehűl a levegő, télies napunk lesz, délután is csak 0 fok körüli értékekkel.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.