Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 13. 09:08, szerda | Helyi
Forrás: idokep.hu, idojaras.hu

Sarkvidéki hideg jön 120 km/órás széllel és hófúvással

Sarkvidéki hideg jön 120 km/órás széllel és hófúvással

Európa nyugati és északi felét már elérte az a sarkvidéki hideg levegő, mely ma este hazánkra is lecsap. A Bakonyban hófúvást jósolnak. Március 15-én is marad a fagy.

A sarkvidék felől elkezdett bezúdulni a hideg levegő a kontinensre a hétvégén, és Európa nyugati és északi felén zord télire fordult az idő. A kontinens északi, nyugati felén már hétfőn általában nem érte el a fagypontot a hőmérséklet, és többfelé havazott is, gyakran 10 centimétert meghaladó hó hullott. Heves hóviharok alakultak ki Dél-Angliában és Franciaország északnyugati részén, az intenzív havazásban és a szél által épített méteres hótorlaszokban autósok százai akadtak el. Sokan az éjszakát is gépkocsijukban vészelték át. Több repülőjáratot is töröltek a térségben.

Hideg ma estétől, vagy csütörtök hajnaltól köszönt be Magyarországon. Az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé várható eső; majd a viharossá, néhol orkán (110-120km/h) erejűvé fokozódó északi széllel bezúduló hideg levegő hatására egyre többfelé alakulhat ki havazás. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon és a Bakonyban hófúvások is kialakulhatnak. Napközben semmit sem emelkedik majd a hőmérséklet: nyugaton 0, keleten még 9 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete, majd estétől erős lehűlés várható.

Pénteken, nemzeti ünnepünkön továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg a nap első felében számíthatunk további hóesésre, hózáporokra. Marad az erősen viharos szél. Keleten lehűl a levegő, télies napunk lesz, délután is csak 0 fok körüli értékekkel.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.