Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Június 27. 09:04, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Salgó Ferenc ötvenéves papi szolgálatát ünnepelték

Salgó Ferenc ötvenéves papi szolgálatát ünnepelték

Ötven évvel ezelőtt, 1968. június 20-án, Veszprémben, az akkori főpásztornak kézfeltétele és imája által elnyerte a papi rend kegyelmeit és engedelmességet ígért Jézusnak és az egyháznak Salgó Ferenc. A kanonok, plébános ötvenéves papi szolgálatát megünneplő aranymiséjét szombaton tartották, melyre zsúfolásig telt a Szent Anna-templom.
A hálaadó misén dr. Mail József apát-plébános tolmácsolta dr. Márfi Gyula érsek szavait.

-Káplánként először Berzencére (1969-70), majd Kaposvárra (1970-78) került. Áldott legyen az Isten Ferenc atya önálló plébánosi szolgálatáért. 1978-tól 1985-ig Somogysámsonban, majd 1985-től a mai napig a pápai Szent Anna Plébánián szolgál. Pápa II-i plébánossága idején 1996-tól 2006-ig még ellátta a nagyteveli plébánia vezetését is. Mindenkori főpásztorai elismeréssel méltatták lelkipásztori buzgóságát, a templomok és egyházi épületek gondos szépítését, a pápai Szent József Kápolna felépítését, a közösségi élet kibontakozását. Ferenc atyát megtisztelő feladatokkal és kitüntető címekkel jutalmazták buzgó munkájáért. 1983-tól 1998-ig helyettes esperesi megbízatást kapott. 1991-től a Veszprémi Hitoktatóképző levelező tanfolyamának előadójává nevezték ki. 1994-ben érseki tanácsos címet kapott. 1996-ban székesegyházi kanonokok lett. 1998-tól 2014-ig a Pápai Esperesi Kerületet vezette kerületi esperesként. Egyúttal lelki igazgatója a pápai Szent Anna Katolikus Óvodának - olvasta dr. Mail József, majd pápai munkásságához buzgóságot, hűséget, jó egészséget kívánt neki.

Az aranymisén a Szent Anna Katolikus Óvoda apróságai énekkel, a hittanosok, hittantanárok zenés-versekkel köszöntötték a jubiláló atyát. A Szent Anna Plébánia képviselőtestületének világi elnöke is köszöntötte Salgó atyát. A kedves és megható szavak után Salgó Ferenc a szentmisét felajánlotta azoknak, akik papi munkáját segítették. Mint mondta, az ötven év során bebizonyosodott, hogy jól döntött, amikor a papi pályát választotta.

Az ünnepi misén Szakács Péter tapolcai plébános tartotta a szentbeszédet, kiemelve az imádkozás fontosságát, felidézve az atyával való közös imádságos emlékeket.
Végül Szijártó László kerületi esperes, plébános a pápai esperesi kerület papsága, hívei, valamint a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász nevében köszöntötte az aranymisés, meghatódott papot. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.