Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2022. Január 14. 13:13, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Saját fogyasztásra szánt kábítószert tartott magánál az osztrák férfi

Saját fogyasztásra szánt kábítószert tartott magánál az osztrák férfi

Csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából történő megszerzésével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt az 57 éves osztrák állampolgárságú férfit, aki kábítószert fogyasztott, illetve saját fogyasztásra szánt kannabiszt tartott magánál.

Az elkövető 2020. november végén az egyik Pápa-környéki faluban marihuánát fogyasztott, amelyet a vizeletvizsgálatának eredménye utóbb meg is erősített. Az igazságügyi vegyészszakértői vizsgálat pedig azt igazolta, hogy az elkövetőtől lefoglalt néhány gramm növényi anyag szintén kábítószernek minősül. Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban a férfi próbára bocsátását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak. Indítványt tett egyúttal arra is, hogy a bíróság az eljárás során felmerült mintegy 133 000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezze a vádlottat.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.

2022. Május 17. 07:36, kedd | Helyi

Eltett egy pénzzel teli tárcát, vádat emeltek ellene

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki 2022. január 1-jére virradóra, zsebre tett egy pápai szórakozóhelyen elhagyott pénzzel teli tárcát.

2022. Május 17. 07:34, kedd | Helyi

Összeveszett a boltossal, tört, zúzott

2022. Május 16. 09:08, hétfő | Helyi

Gyermekrajzokat díjaztak

Közlekedésbiztonsági témájú rajzokat értékeltek a pápai rendőrök.