Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 05. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Rozgonyi Ernő is kilépett a Jobbikból, független képviselő lesz

Rozgonyi Ernő is kilépett a Jobbikból, független képviselő lesz

Kilépett a Jobbik frakciójából és a jövőben független országgyűlési képviselőként folytatja munkáját Rozgonyi Ernő - jelentette be az Országgyűlés plenáris ülésén az elnöklő Latorcai János (KDNP). A Jobbik mandátuma visszaadására szólítja fel a kilépett képviselőt.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: Rozgonyi Ernő döntése meglepetésként érte a pártot, de a képviselő "együttműködési készséget egyáltalán nem mutatott", a párt szerdai frakcióülésén nem jelent meg, és a pártelnök külön kérésére "sem kívánta képviselőtársainak szemébe nézve indokolni döntését".
Vona Gábor szerint Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást.
Hozzátette: a Jobbik országos elnöksége egyhangú döntésével felszólítja Rozgonyi Ernőt a mandátuma visszaadására, "hiszen esküjében azt vállalta, ha a nemzet ügyét már nem tudja velünk együtt szolgálni tovább, akkor mandátumát visszaadja annak a közösségnek, amelynek azt köszönheti, vagyis a Jobbiknak".
A pártelnök hangsúlyozza: "az elmúlt napok és az elmúlt hét eseményeinek kapcsán" az országos vezetőséggel és frakcióval egyetértésben kijelenti, hogy a Jobbik nem fog semmilyen formában módosítani a politikáján. "Sem extrém, sem megalkuvó irányba nem térünk el, akármennyire is igyekeznek ezen tévutakra vezetni bennünket. A Jobbik 2003-as Alapító Nyilatkozatában és 2010-es választási programjában lefektette, hogy kik vagyunk és mit akarunk. Ez az elkötelezettség fogja meghatározni tevékenységünket, ahogy eddig, úgy a jövőben is" - zárul a közlemény.
Az MTI telefonon kereste Rozgonyi Ernőt, egyelőre azonban nem sikerült elérnie.
Kedden Bödecs Barna jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából, ő azonban később visszavonta ezt a nyilatkozatát; képviselői mandátumáról azonban lemondott, így arról - mivel nem vált függetlenné -, hogy az ő parlamenti helyére ki kerül, a Jobbik elnöksége dönt.
A parlament 2010-es megalakulása óta három képviselő hagyta el a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amelynek létszáma Rozgonyi Ernő kilépésével 43 fősre csökken.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során