Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 10. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rossz vasat jöttek gyűjteni, 2 millió forinttal a zsebükben távoztak

Rossz vasat jöttek gyűjteni, 2 millió forinttal a zsebükben távoztak

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a két Győr-Moson-Sopron megyei férfit, akik egy pápai lakóházból kétmillió forintot tulajdonítottak el.

A vádirat szerint a 37 és 24 éves elkövetők 2021. június 9-én gépkocsival indultak el a fiatalabb férfi abdai lakóhelyéről, hogy a környező településeket járva hulladékvasat gyűjtsenek. Reggel negyed kilenc körül értek Pápára, amikor a sértett háza előtt elhaladva látták, hogy az asszony az úttesten keresztül távozik otthonról, miközben a házának kapuja tárva maradt. A vádlottak elhatározták, hogy bemennek az ingatlanba, átkutatják és a talált értékeket ellopják. Gépkocsijukkal pár méterre a sértett házától megálltak, és a nyitott kapun, majd a szintén nyitva maradt bejárat ajtón keresztül bementek a házba, ahol a helyiségeket átkutatták. Az idősebb vádlott a ruhák alá rejtve megtalált két, összesen 2 000 000 forintot tartalmazó borítékot, melyeket a ruházatába rejtett, majd mindketten gyorsan távoztak az épületből. Az udvaron még összefutottak a sértettel, aki számon kérte őket, hogy mit keresnek nála, mire azt felelték, hogy rossz vasat keresnek, majd sietve a gépkocsijukhoz mentek, és elhajtottak a városból, a lopott pénzen pedig megosztoztak. Az ügyészség a vádiratában az idősebb, többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben fegyházbüntetés, míg fiatalabb társával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá mindkét vádlott esetében indítványt tett arra is, hogy a Pápai Járásbíróság tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától és pénzbüntetést is szabjon ki velük szemben - írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék