Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 13. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Romokban a múlt

Romokban a múlt

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke a Veszprém megyei Ötvös településen található kastély és kúria gyalázatos állapotára hívta fel a figyelmet keddi sajtótájékoztatóján.

Ötvös Veszprém megye egyik legkisebb települése, Vas és Zala megye határának közelében található, és olyan kiemelkedő műemlékekkel dicsekedhet, mint Szegedy Róza szülőháza, vagy a Szegedy - Széchenyi kastély. Orbán Imre a közelmúltban tett látogatást a településen. Elmondta, a kis falu műemlékei gyalázatos állapotban vannak. - A kúriából az utolsó fadarabot is lefeszegették a „hozzáértő” kezek, így ma ajtó és ablakok nélkül meredeznek a csonka falak. Csoda, hogy a tetőzet még áll, biztos nem volt a tolvajoknak elég magas létrájuk, hogy megkezdjék annak elbontását. A kastélyban sem különb a helyzet, csupán annyival, hogy oda beköltözött az élet, a cigányok formájában. Nem tudom, hogy ki adott engedélyt arra a barbarizmusra, melyet az ott „lakók” elkövetnek nap mint nap, de félő, hogy a tél végére a kastélyból is csak a falak maradnak - mondta el tapasztalatait a politikus.

Úgy fogalmazott, szégyen és gyalázat, hogy az un. rendszerváltást után 24 évvel, épített kulturális örökségeink ilyen állapotban vannak. - Ebben az országban mindenre van pénz,csak a múlt örökségének megőrzésére, a magyar identitás utolsó „köveinek” megvédésére nincs soha.Kérdezem az illetékes hatóságokat, hogy mikor takarítják ki a Szegedy-Széchenyi kastélyt kényszer lakhelyül használókat és mikor szándékoznak lépni az ügyben - zárta gondolatait Orbán Imre.

Címkék: ötvös, jobbik, orbán imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.