Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 02. 06:00, szerda | Belföld

Rokkantsági ellátás – mennyi jár?

Rokkantsági ellátás – mennyi jár?

Hetven százalékos egészségkárosodást követően mennyi rokkantsági ellátás jár? Erre válaszol legújabb megkeresés után az onlinejogsebesz.hu! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Az elmúlt héten 70 százalékos, azaz D minősítésű egészségkárosodást állapítottak meg nálam. (2008-ban kaptam meg az első orvosi leszázalékolási minősítésemet, akkor 55, utána megint 55, majd 40 százalékos lett, most emelték 70-re. ) Mivel semmilyen bevétellel nem rendelkezem a betegségem miatt, fontos lenne tudnom havonta milyen összegű szociális segélyre leszek jogosult.
A támogatási kérelemhez szükséges papírokat már leadtam a helyi önkormányzatnál, de hosszú időbe telik az összeg megállapítása.
Válaszát előre is köszönöm.

2014. 05. 30.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

A D kategóriába sorolt egészségi állapotú személy rokkantsági ellátásra jogosult. Ennek mértéke a korábbi átlagjövedelem 65 százaléka, de legalább a minimálbér 50 százaléka és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Makó Klaudia
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.